Bouw beroemde gebouwen

Leeftijd: 4 – 99 jaar
Prijs: € gratis (met in app aankopen) 25 – 28 oktober in app aankoop gratis!
Download voor iPhone/iPad

 

Mijn Mening

Wauw wat zijn er veel beroemde gebouwen die uit vlakken zijn gebouwd! Ik vind dit echt een mooie app voor kleuters om mee te werken. De figuren die je moet leggen zijn mooie en kleurrijk.

Ik vind het super dat als je een figuur legt je daarna ook een foto ziet van hoe het gebouw er in het echt uitziet. Dat geeft toch een mooie blik op de wereld.

Wat ik ook gaaf vind is dat je in het begin de wereldbol ziet en daaromheen de figuren. Op deze manier kun je kiezen welk beroemd gebouw je wilt maken.

Een mooie app die goed past als je binnen een thema landen gaat werken.

De App

Wanneer je een figuur kiest om na te maken start deze meteen. Je ziet dan het gebouw afgebeeld in stippellijnen. De kleuren van de stippellijnen geven aan welke kleur het figuur wat erin moet komen te liggen moet worden. Je ziet in een vlak een figuur en deze moet je in het juiste vlak van het kunstwerk plaatsen.

Wanneer je een figuur op de juiste plek neerlegt blijft deze leggen. Anders springt ie terug. Wanneer het figuur af is dan krijg je het echte kunstwerk ook te zien.

Tips voor in de Klas

Dit is een app die je heel goed kunt gebruiken als je werkt rondom het thema de wereld. De figuren dit je moet leggen lijken een beetje op de stukken van tangram.

Wanneer je naar concreet materiaal kijkt dan raad ik je aan dat je eerst met tangram werkt voor dat je met deze app aan de slag gaat.

Wat ik je verder kan aanraden is dat je met Osmo tangram gaat werken! Dit is fysieke tangram waarbij je werkt met de iPad en concreet materiaal!

Een andere mooie aanvulling is Tangram voor Osmo!

Wat leer je van deze App?

Als ik naar de kerndoelen kijk dan leer je van deze app het volgende:

Kerndoel 32
De leerlingen leren eenvoudige meetkundige problemen op te lossen.

Als je buiten de kerndoelen gaat kijken leer je ook van deze app om je te focussen/concentreren op een activiteit. Want om een tangram tot een goed einde te brengen moet je je behoorlijk kunnen focussen!

Leave a Reply