Hoe groeien bloemen en planten?

Leeftijd: 3 – 6 jaar
Prijs: gratis
Download voor iPad

 

Mijn Mening

Wat een leuk schattig kort verhaal voor kleuters. Het verhaal laat heel goed zien hoe een zaadje groeit en uitgroeit tot een bloem.

Het verhaal past heel erg goed bij de beleving van kleuters en sluit goed aan bij hun belevingswereld. Voor kleuters is het prettig dat er geen reclame bij zit. Het tempo van de app is prima. Er zit geen reclame in. En is prima voor kleuters!

De App

De app start met dat Bas een zaadje heeft gevonden. Maar zal hier ook een plantje uit groeien? En hoe groeit een plant eigenlijk?

Elke pagina van dit digitale boek brengt je dichter bij het antwoord op deze vraag.

Je kunt bij deze app er voor kiezen of je het verhaal zelf voorleest of dat je luistert naar de ingesproken versie. Dat vind ik erg waardevol. Zo kun je kleuters het verhaal nog een keer laten luisteren nadat jij het als leerkracht hebt voorgelezen.

Op elke pagina zitten ook nog interactieve elementen! Een mooie meerwaarde.

Tips voor in de Klas

Met deze app heb je in de klas diverse mogelijkheden.

Als je de iPad op het digibord aansluit kun je alle kinderen in de grote kring of juist in de kleine kring laten meegenieten van het verhaal. Je kunt tijdens het kijken en luisteren naar het verhaal regelmatig het verhaal even pauzeren en verschillende vragen stellen. Dit is met name leuk voor kleuters.

Wat ook erg leuk is, dat wanneer de kleuters het verhaal hebben geluisterd, dat ze dan een tekening maken van alle fase van de groei van een bloem of plant. Als leerkracht kun je er dan ook iets bijschrijven, zodat alle fase er ook in woord bijstaan.

Wat leer je van deze App?

Van deze app leren kinderen heel erg veel. Als je naar de kerndoelen kijkt leren ze:

Kerndoel 1
De leerlingen leren informatie te verwerven uit gesproken taal. Ze leren tevens die informatie, mondeling of schriftelijk, gestructureerd weer te geven.

Waarbij de focus in combinatie met deze app ligt op:
Gebruik: korte monologen, (interactief) voorgelezen teksten

Verder leer je van deze app:

  • Concentreren op een verhaal
  • Luisteren naar een verhaal

Leave a Reply