Op de Bee Bot kun je ook in de herfst weer rekenen!

Posted by on okt 16, 2018 in Materiaal | No Comments
Op de Bee Bot kun je ook in de herfst weer rekenen!

Ga rekenen rondom het thema herfst en de Bee Bot!

Leeftijd: 4 – 12 jaar
Prijs Bee Bot: € 79,95 Koop de Bee Bot
Prijs Transparante mat: vanaf € 24,95 Koop de mat

 

 

Rekenen met rondom de herfst en de Bee Bot!

 

 

 

 

 

 

Rekenen ja daar kun je de Bee Bot ook goed voor inzetten! Want in de transparante Bee Bot mat kun je heel goed kaartjes met aantallen stoppen. Ik dacht bij mezelf goh dat kan ook best met herfstafbeeldingen! Dobbelsteen erbij en een nieuw lesidee was geboren.

Ik heb een mat gemaakt met het thema herfst van 1 tot 10. Wanneer je een 10 kantige dobbelsteen gebruikt kun je de kinderen met de dobbelsteen laten gooien. Nu moeten de kinderen naar het zelfde aantal zomerplaatjes toe!

Stel een leerling gooit 7 dan moet je de Bee Bot naar de kaart met 7 herfst figuren erop.

Het gaat er steeds om dat ze dus het aantal ogen/getal koppen aan een hoeveelheid herfstfiguren.

Je kunt natuurlijk ook kiezen om een dobbelsteen tot 6 gebruiken! Dan neem je alleen de kaarten tot 6 erbij.

Nog meer tellen!

Een andere mogelijkheid is om zelf een getal te noemen en daar moet je dan naartoe gaan met de Bee Bot. Je kunt onderscheid maken in dobbelstenen met stippen of juist dobbelstenen met cijfers.

Werken met een meer en een minder en de Bee Bot

Wat je natuurlijk ook kunt doen met de Bee Bot is dat je rolt met een dobbelsteen. En stel je gooit 3. Je vraagt dan aan de kleuters wat eentje meer is. Of juist wat eentje minder is! Daar moet de Bee Bot naartoe worden gestuurd.

Hier zul je als leerkracht wel bij moeten zitten, maar dan kun je het zien als een kleine kring activiteit. Je ziet dan direct of de kleuters je opdracht begrijpen.

 

 

Splitsen rondom de herfst en de Bee Bot

Na mijn idee om te tellen met het thema herfst kwam al snel het idee dat je deze mat ook goed kunt gebruiken om splitsen te oefenen! Want gooien met een dobbelsteen en aanvullen tot 10 daar zijn deze kaarten ook geschikt voor!

Ook voor deze oefening heb je een 10 kantige dobbelsteen nodig. Je gooit de dobbelsteen en vraagt vervolgens aan de kinderen wat erbij moet om op 10 uit te komen. Naar dit plaatje moeten ze de Bee Bot sturen.

Stel een leerling gooit 4 met de dobbelsteen. Dan moet je de Bee Bot naar 6 sturen om samen 10 te krijgen.

Nog meer rekenen met de Bee Bot

Je kunt ook deze mat gebruiken met twee dobbelstenen. Wanneer je twee dobbelstenen neemt moeten de dobbelstenen bij elkaar opgeteld worden! Het enige nadeel is dat ik in deze mat maar tot 10 ben gegaan.Er zouden dan dus kaartjes van 11 en 12 bijgemaakt moeten worden.

 

Leave a Reply