Oefenen met tellen tot 20

Posted by on sep 8, 2017 in Digibord, Materiaal | No Comments
Oefenen met tellen tot 20

Oefenen met tellen is een vaardigheid waar veel kleuters op oefenen in de kleuterklas. Daarom hebben we hier een aantal suggesties in de vorm van apps, digibord materiaal, Bee Bot materiaal en QR Codes!

Apps

icoon_123pkTellen voor peuters en kleuters 1, 2, 3

In deze app ga je aan de slag met het tellen van objecten. Als leerkracht/ouder kun je zelf instellen hoe de objecten geteld moeten worden. En hoeveel objecten er geteld moeten worden. Lees meer over deze app.
Prijs: € 0,99 gratis voor Android
Download voor iPhone/iPad of Android
AppStoreAndroid

 

 

 

icoon_nlNumberland HD

Met deze app ga je in 5 verschillende spelletjes aan de slag om cijfers en nummers te leren. Je leert ze schrijven maar ook ga je met je vingers op de iPad een juist aantal maken! Lees meer over deze app.
Prijs: € 3,59
Download voor iPhone/iPad
AppStore

 

 

icoon_carDrive About

In deze app ga je door middel van verschillende spelletjes aan de gang om te oefenen met de cijfers. Bij het ene spel gaat het om het herkennen van het cijfer en bij het andere spel gaat het juist weer om het schrijven van het cijfer. Lees meer over de app.
Prijs: € 2,99
Download voor iPhone/iPad
AppStore

 

icoon_jjcegLeer Cijfers en getallen met Juf Jannie

Samen met Juf Jannie ga je door middel van verschillende spelletjes aan de slag om de cijfers en getallen te leren. Bij de spelletjes moet je zelf actief bezig zijn met de cijfers. In de app wordt gewerkt aan het tellen tot 20. Lees er meer over.
Prijs: € 2,99
Download voor iPhone/iPad of Android
AppStoreAndroid

 

 

 

Digibord & Telactiviteiten

Ook op het digibord is er van alles om het tellen tot 20 te oefenen. Als je bijvoorbeeld naar Gynzy kijkt heb je hier de volgende oefeningen.

Tellen aantal

Bij deze tool zie je kaarten met verschillende aantallen erop. Vervolgens krijg je een vraag: “In welk vak staan 6 tonnen?”. Deze vraag kun je lezen maar wordt ook uitgesproken. Vervolgens moet je de kaart met het juiste aantal aantikken.

 

 

Getalbeeld


In deze tool zie je een aantal objecten. Via opties kun je instellen hoeveel objecten het moeten zijn. Ook kun je hier instellen hoe de cijfers moeten staan, door elkaar of oplopend. Ook kun je bij opties nog een thema kiezen. Je krijgt nu de opdracht om het aantal objecten te tellen. En het juiste getal erbij te zoeken.

 

Vingers tellen


In deze tool ga je het aantal vingers tellen wat opgestoken wordt. Met deze tool kunnen kinderen niet zelfstandig werken. Het is belangrijk dat jij als leerkracht de tool aan de kinderen laat zien.

Lessen gemaakt met Gynzy

Voor op het digibord heb ik een aantal lessen gemaakt waarin je leert om te gaan met cijfers en getallen!

Vingerbeeld – Je ziet een vingerbeeld nu moet jij het juiste getal opschrijven. Download de les.

Welk getal ontbreekt – Je ziet een reeks met getallen. Jij moet het ontbrekende getal opschrijven. Download de les.

 

 

 

 

 

 

Welk getal hoor je schrijf het op – In deze les hoor je een getal. Je moet nu het getal opschrijven dat je gehoord hebt. Door het afdekvlak na de streep weg te schuiven kun je kijken of je het goed hebt gedaan. Er zijn twee versies. Versie 1 t/m 10. Versie 2 t/m 20.

 

 

 

 

 

 

Welk getal zie je en maak dat aantal – Je ziet een getal, je kunt het ook horen. Nu moet jij dat aantal maken. Je kunt je antwoord ook controleren! Download de les.

QR Codes

QR Codes zijn streepjescodes die je kunt scannen. Door de streepjescodes te scannen kom je terecht bij een oefening die met tellen te maken heeft. Het werken met QR Codes geeft kinderen de regie om zelf te kiezen welke oefening ze willen gaan maken. De leerkracht is de gene die selecteert. En het kind is de gene die een keuze heeft.

 

 

Bee Bot & Tellen

Speciaal voor het oefenen van tellen met de Bee Bot maakte ik ook materiaal. Ik maakte kaarten met cijfers, alle cijfers van 1 tot 100 zijn te downloaden. Ook zijn er kaartjes met vingerbeelden. En er zijn kaartjes met dobbelsteenbeeld te downloaden.

Er zitten suggesties voor lessen in, maar er zijn natuurlijk ook 100 en 1 andere lesideeën mee te bedenken!

Leave a Reply