Bee Bot & Tellen

Posted by on sep 9, 2017 in Materiaal | No Comments
Bee Bot & Tellen

Werk met de Bee Bot waarbij je ook oefent met tellen.

Leeftijd: 4 – 12 jaar
Prijs Bee Bot: € 79,95 Koop de Bee Bot
Prijs Transparante mat: vanaf € 24,95 Koop de mat

De Bee Bot

De Bee Bot is een programmeerbare robot. Wanneer je meer over de werking van de Bee Bot wilt lezen kun je hier verder lezen.

Bee Bot – cijfers

 

 

 

 

 

 

Alle cijfers van 1 tot 100 heb ik op een kaartje gezet. Deze kun je per reeks downloaden. Hier kun je natuurlijk heel veel verschillende dingen mee doen! Je kunt met een dobbelsteen gooien. En kinderen naar dat cijfer laten gaan met de Bee Bot. Je kunt ook een cijfer noemen, en daar moet je met de Bee Bot heen.

De cijfers kunnen ook goed in een middenbouw groep worden gebruikt als je de kaarten wilt gebruiken om sommen mee te oefenen. Zet een aantal sommen, dit kunnen verschillende type sommen zijn plus/min/keer/deeltafels, op kaartjes. En programmeer de Bee Bot naar het antwoord.

 

 

 

Bee Bot – Dobbelsteenbeeld

 

 

 

 

 

 

De dobbelsteenbeelden van 1 tot 6 heb ik op kaartjes gezet. Met deze dobbelsteenbeelden kun je leuke dingen doen in combinatie met de Bee Bot! Gooi bijvoorbeeld met een dobbelsteen met cijfers, en programmeer de Bee Bot naar hetzelfde aantal. Of gooi met een dobbelsteen met stippen. En programmeer de Bee Bot naar hetzelfde aantal. Noem een cijfer, en programmeer de Bee Bot naar het juiste aantal. Natuurlijk is er nog veel meer te bedenken!

 

 

 

Bee Bot – Vingerbeeld

 

 

 

 

 

 

De vingerbeelden van 0 tot 10 heb ik op kaartjes gezet. Met deze vingerbeelden kun je allerlei rekenoefeningen doen in combinatie met de Bee Bot. Gebruik bijvoorbeeld eens een dobbelsteen (stippen of cijfers). En laat de Bee Bot naar hetzelfde aantal vingers gaan. Of noem juist een getal. En laat de Bee Bot naar hetzelfde aantal gaan. Of misschien wel naar een meer of minder dan jij noemt. Jullie weten vast ook nog wel meer lesideeën!

 

 

 

Leave a Reply