Nog meer rekenspellen!

Posted by on jan 29, 2021 in Materiaal | No Comments
Nog meer rekenspellen!

Ik kwam nog meer rekenspellen tegen!

Naar de website

Mijn Mening

Op de website van alles telt q kwam ik nog meer rekenspellen tegen! Wel is waar voor groep 3. Maar sommige spellen zijn ook bijzonder geschikt voor kleuters die wel wat uitdaging kunnen gebruiken!

Onlangs kwam ik deze site tegen en ik werd er eigenlijk heel enthousiast van. Dus ben ik de site gaan uitproberen. En wat mij direct opviel is dat de spellen duidelijk en overzichtelijk zijn. Aan het begin heb je een korte uitleg. En daarna kunnen kinderen direct aan de slag. Dat maakt het meteen duidelijk en overzichtelijk.

Op elke opdracht krijgen kinderen feedback. Dat is fijn want dan weet je hoe je het doet.

Verder is het een rustige omgeving waarin de spellen gespeeld worden. Er zijn geen afleidingen en reclames zodat het rustig werkt.

De  spellen werken eigenlijk op diverse type  devices  iPads, laptop en  zelfs  op  je telefoon werkt het!

Wat houdt de website in?

Ik kwam de website tegen en dacht… he dit zijn spellen waar het onderwijs echt wat aan heeft.

Elk spel zal ik toelichten

Memory

Hier heb je twee varianten van:

Splitsingen tot en met 10

In dit spel speel je in levels. Je zoekt steeds 2 dobbelstenen bij elkaar die samen 10 vormen. Als je de setjes hebt gevonden dan mag je door naar het volgende level! Rechts onderin loopt een stopwatch mee Lukt het jou het spel uit te spelen? Voor kleuters die wat meer uitdaging nodig hebben is dit spel prima te spelen!

Getalbeelden tot en met 20 herkennen in vijfstructuren

Je zoekt steeds 2 getalbeelden tot 20 die allebei hetzelfde zijn. Als je alle setjes gevonden hebt mag je door naar het volgende level. Kun jij het spel uitspelen? oor kleuters die wat meer uitdaging nodig hebben is dit spel prima te spelen!

Waag de sprong!

De kangaroo wil graag springen. Help jij hem met de sommen op de juiste manier te springen? Dit is een spel echt voor groep 3.

Doortellen eerste tiental

De kangaroo staat aan de ene kant van de rots op 6. Welke sprongen moet hij maken om bij 11 te komen. Bij elke sprong komt de kangaroo op een rotjes te staan. Rechts bovenin loopt de tijd mij zodat je ziet hoe lang je geoefend hebt.

Optellen tot 10

Je ziet dat de kangaroo op de rots bij 2, of een ander getal staat. Hij moet naar de 6. Hoe moet er dan gesprongen worden? Je ziet ook steeds de tussensprongen. Zo weet je hoe je gesprongen hebt. De tijd loopt mee zodat je ziet hoe lang je geoefend hebt.

Tel met sprongen op de getallenlijn tot 50

Je gaat met grotere sprongen tellen! Zo moet je van 44 naar 47. Hoe spring je als je gebruik mag maken van +1, +2, +5 en +10? Je ziet ook steeds de tussensprongen. Zo weet je hoe je gesprongen hebt. De tijd loopt mee zodat je ziet hoe lang je geoefend hebt.

Vliegensvlug

Je gaat in deze spellen vliegen met een vliegtuig!

2 eraf 2 erbij

 

Je gaat vliegen in een vliegtuig! Je ziet sommen, plus en min, maar altijd komt er maar 2 bij of er gaat 2 af. Vlieg jij naar het goede antwoord?

Getallenreeks tot en met 50, lege plekken

Je ziet een stukje van de getallenrij. Maar er ontbreekt een getal. Vlieg jij naar het juiste toe?

Aanvullen tot 10

Je ziet een getal. Waar moet je naartoe vliegen om 10 te maken?

Optellen en aftrekken tot en met 10

In dit spel ga je aan de slag met sommen tot 10. Soms zijn ze plus soms min. Je moet steeds naar het goede antwoord vliegen.

Optellen en aftrekken tot en met 50, analogie

Het laatste spel gaat ook over plus en min sommen. Hierbij ga je sommen oplossen waarbij je niet over het tiental heen gaat. Je moet steeds naar het goede antwoord vliegen.

Leave a Reply