Naar buiten voor happy stones!

Posted by on jan 23, 2021 in Materiaal | No Comments
Naar buiten voor happy stones!

Schatzoeken naar stenen!

Tijdens de eerste school sluiting ontstond er in Noord-Braband een nieuwe rage, de happy stones! Dit zijn stenen die versierd zijn. En eigenlijk werd ik er meteen heel vrolijk van!

Nu zijn de scholen weer gesloten en ontstaat deze rage op veel meer plekken. Tijd om ze ook te zoeken!

Hoe pak je ‘t aan?

Als je zelf stenen wilt maken zoek je er eentje en ga je deze maken. Vervolgens kun je deze buiten verstoppen. Je kunt ze overal neerleggen! Het maakt niet uit waar. Ik kwam ze al tegen op bankjes, in bomen, bij geocaches, op het winkelcentrum.

Als je een steen vindt dan mag je ‘m een tijdje houden. En daarna is het de bedoeling dat je ‘m weer ergens anders neerlegt.

Zorg er wel voor dat je de stenen op een veilige plek neerlegt. En op een plek waar mensen ‘m zouden kunnen vinden. Een route richting een winkelcentrum zou een hele goede kunnen zijn!

Een toffe manier om kinderen mee naar buiten te krijgen!

Happy stones en (thuis) onderwijs

Wat leuk is om te doen is de kinderen de opdracht geven om een happy stone te zoeken. Die op de foto te zetten en te delen met jou als juf! En om er daarna een zelf te maken!

Op Facebook zijn verschillende groepen over de happy stones te vinden. De Kei tof groep heeft 29.000 leden. Je kunt daar zien wie welke steen gevonden heeft. En ook zien waar mensen ‘m verstoppen. Leuk om je eigen stenen terug te zien!

Meer schatzoeken?

Mocht je nou helemaal in de ban raken van het schatzoeken… Dan kun je altijd nog gaan geocachen! Lees er alles over.

Leave a Reply