Maak je eigen onderwaterwereld!

Posted by on jul 28, 2019 in Materiaal | No Comments
Maak je eigen onderwaterwereld!

Maak je eigen onderwaterwereld!

Leeftijd: 3 – 7 jaar

Maak je eigen onderwaterwereld!

Op internet kwam ik deze onderwaterwereld tegen. En toen dacht ik he dat is leuk om zelf te maken! Dus ik ging aan de slag! Toen ik dit uitprobeerde zag ik meteen een hoop enthousiasme bij de kleuters. En omdat ik dit zo’n leuke ontdekactiviteit vind neem ik jullie mee hoe je dit aan kunt pakken en hoe je ‘t in kunt zetten in de klas.

Welke materialen heb je nodig?

  • Watervaste stiften in diverse kleuren
  • Zwart papier
  • Wit papier
  • Diepvrieszakjes

Stop in het zakje een wit vel papier. Op het zakje teken je met een watervaste stift allemaal onderwaterfiguren. Je maakt dit zo als je zelf wilt.

Haal het witte vel eruit en stop er een zwart vel in!

Maak van papier een zaklamp op de bovenstaande manier!

Stop de zaklamp in het zakje… En… Ontdekken maar!!

Wat kun je ermee in de Klas?

Dit is echt een super activiteit om met peuters en kleuters te doen. Wat sowieso leuk is, is om de peuters en kleuters te doen is dat ze zelf een onderwaterwereld mogen tekenen! Hoe gaaf is het als je dan met je ‘zaklamp’ mag gaan speuren naar de dieren die onderwater zitten.

Iets anders wat leuk is, om dit met een ander thema te doen! Denk eens aan jungle dieren of juist dieren die in een sloot leven.

Deze activiteit levert zo veel verwondering op bij peuters en kleuters dat het bij mij echt een hit was!

 

Leave a Reply