Kerst & De Bee Bot

Posted by on nov 29, 2018 in Bee Bot, Materiaal | No Comments
Kerst & De Bee Bot

Werk met de Bee Bot met als thema Kerst!

Leeftijd: 4 – 12 jaar
Prijs Bee Bot: € 79,95 Koop de Bee Bot
Prijs Transparante mat: vanaf € 24,95 Koop de mat

 

Bee Bot lessen rondom het thema Kerst

Jaaa de kerstperiode komt eraan! Daarom bedacht ik natuurlijk voor de Bee Bot rondom het thema kerst weer een pakket vol met materiaal! Ik vertel je er graag meer over.

Rondom het thema kerst heb ik een mat gemaakt met 15 kerstafbeeldingen en een start plek. Deze kun je gebruiken in combinatie met de opdrachtkaarten.

 

 

 

 

 

 

 

 

De opdrachtkaarten

Er zijn twee soorten opdrachtkaarten. De enkele opdrachten. Hierbij moet je van start naar een afbeelding toe.

 

 

Er zijn ook opdrachtkaarten met 2 opdrachten! Hierbij moet je naar twee verschillende afbeeldingen toe!

 

 

 

Deze lessen zijn prima te doen in een klein groepje. Maar kunnen na verloop van tijd ook zelfstandig door leerlingen gedaan worden. Het is dan belangrijk dat de leerlingen de werking van de Bee Bot goed begrijpen. En dat de leerlingen weten hoe de opdrachtkaarten van de Bee Bot werken.

 

 

De Bee Bot en een stapel kaartjes

Leg de plaatjes onder/in de mat. Naast de mat leg je een stapel kaartjes. Op deze stapel kaartjes staan afbeeldingen die ook op de mat staan. Elke keer draait een kind een opdrachtkaartje om. En naar dat kaartje wordt de Bee Bot geprogrammeerd. Wanneer de Bee Bot daar is kunnen ze een volgend opdrachtkaartje pakken.

Je kunt er voor kiezen om kleinere opdrachtkaartjes te gebruiken. Maar je kunt er ook voor kiezen om de mat 2x uit te printen en die kaarten te gebruiken.

 

 

De Bee Bot en een dobbelsteen
schermafbeelding-2016-11-20-om-15-10-40
Ook bij deze opdracht leg je de plaatjes onder/in de mat. Je doet een een aantal kaartjes in de dobbelsteen. Rol met de dobbelsteen en breng de Bee Bot naar dat plaatje toe!

Je kunt er voor kiezen om kleinere opdrachtkaartjes te gebruiken. Maar je kunt er ook voor kiezen om de mat 2x uit te printen en die kaarten te gebruiken.

 

 

De Bee Bot

De Bee Bot is een programmeerbare robot. Wanneer je meer over de werking van de Bee Bot wilt lezen kun je hier verder lezen.

Leave a Reply