Leer alles over vogels en bekijk ze van heel dichtbij!

Posted by on mrt 17, 2021 in Materiaal | No Comments
Leer alles over vogels en bekijk ze van heel dichtbij!

De lente komt er weer aan. Overal zie je weer vogels in de weer. Haal vogels jouw klas in met een Augmented Reality (AR) les over vogelvrienden (3 t/m 7 jaar) en Vogelnesten en Eieren (6 t/m 10 jaar). De lessen bestaan uit een interactieve PowerPoint waarin je kennis opdoet over vogels. En een ervaringsdeel waarin je met de AR activiteit aan de slag gaat. Ook zit er  een verwerking bij.

Door het gebruik van AR kun je een levensecht 3D model plaatsen in jouw omgeving. De kinderen kunnen erom heen lopen en van alle kanten bekijken. Kinderen leren over vogels door instructie, ervaren en bewegend leren!

Er zijn complete AR lessen voor je klaarstaan over vogels. De lessen bestaan uit drie onderdelen (kennen, ervaren en verwerken).

Vogelvrienden (3 t/m 7 jaar)

Van de huismus tot de arend, vogels zien er heel verschillend uit. Diversiteit in kleuren, grootte en kenmerken. Tijdens deze les doen de kinderen kennis op over de verschillen tussen vogels, hoe ze eruit zien, wat ze eten en waarom ze soms zo verschillen van elkaar. Dit leren kinderen via de interactieve PowerPoint.

De kinderen bekijken in de AR omgeving een broedende pinguïn van alle kanten. Door de audio leren de kinderen over pinguïns en het verzorgen van een ei. De pinguïn staat dus echt in de klas!

Bestel hier de les over Vogelvrienden

Vogelnesten en Eieren (6 t/m 10 jaar)

Elke vogel heeft het druk tijdens de lente: er wordt een partner gezocht en gevonden, nestjes worden gebouwd, eieren gelegd en na het uitkomen van de eieren wordt er voor de kleintjes gezorgd. In deze les leren de kinderen over merels, de kip en de haan. Hoe een nest wordt gemaakt, en de jongen worden verzorgd tot ze uitvliegen. Daar ga je alles over leren via de interactieve PowerPoint!

In de AR omgeving leren de kinderen over de kip en de haan. Via hotspots horen ze over uiterlijkheden, broeden van eieren en de vijanden van het kippenhok.

Bestel hier de les over Vogelnesten en Eieren.

Leave a Reply