Kletsen over boeken in een podcast!

Posted by on sep 23, 2018 in Materiaal | No Comments
Kletsen over boeken in een podcast!

Doelgroep: ouders, leerkrachten en iedereen die meer van jeugdliteratuur wil weten
Luister de podcast

Luister naar kletsen over boeken en naar gesprekken met schrijvers, illustrators, vertalers, boekenmensen, etc.

Mijn Mening

Kinderboeken  vind ik geweldig! Er is vaak keuze te over. Door mijn werk zit ik nu wat meer in de auto. Ik vind het dan prettig om te luisteren naar podcasts, dit zijn een soort radioprogramma’s via internet over een bepaald onderwerp. Ik kwam op internet de Grote Vriendelijke Podcast tegen. Een podcast die geheel over jeugdliteratuur gaat! Wauw!

Wat ik zelf leuk vind aan deze podcast is dat er gekletst wordt over boeken, juist om ze te promoten. En iedereen te laten ervaren hoe leuk jeugdliteratuur is!

Er is ook altijd een schrijver, illustrator, vertaler, uitgever of iemand die veel verstand heeft van boeken aanwezig. En daar wordt een leuk geanimeerd gesprek mee gedaan. In de eerste aflevering was Jacques Vriens aanwezig hij vertelde over zijn nieuwste boek en las er stukjes uit voor. Super gaaf dus!

De podcast duurt ongeveer een uur. Maar de tijd vliegt echt voorbij! Jaap Friso en Bas Maliepaard zijn zo enthousiast en geven je het gevoel dat je onmiddellijk naar de boekenwinkel of bieb wil om het boek te halen.

Kortom een must voor iedereen die van (kinder)boeken houdt!

Wat is de Grote Vriendelijke Podcast?

De Grote Vriendelijke Podcast, afgekort de GVP. Is een podcast over jeugdliteratuur. Jaap Friso en Bas Maliepaard zijn kinderboekenrecensenten.  Maandelijks bespreken zij in hun uitzending een aantal interessante kinderboeken en ze interviewen een schrijver, illustrator, vertaler, uitgever of een ander boekenmens.

Hun doel is om iedereen te informeren en enthousiasmeren voor jeugdliteratuur.

Je kunt de podcast op verschillende manieren luisteren:

 

 

En natuurlijk via de de site!

Je kunt de podcast dus op verschillende manieren luisteren. En je kunt ‘m ook luisteren waar en wanneer je maar wilt! Dus wil je ‘m via je telefoon luisteren onderweg naar je klas? Geen probleem! Kan gewoon.

Wat kun je ermee?

Nou dat is nogal wiedes! De podcast heeft mij al een hoop inspiratie gegeven voor nieuw te lezen boeken. Hetzij in de klas, hetzij voor mijzelf!

Op de website van de podcast staan de boeken die besproken zijn. En de tips die de gast heeft gegeven.

En elke maand komt er weer een nieuwe podcast uit. Dus je hebt elke maand iets om naar uit te kijken!

Leave a Reply