Kletsen met elkaar over de afgelopen tijd!

Posted by on mei 5, 2020 in Materiaal | No Comments
Kletsen met elkaar over de afgelopen tijd!

Klets met elkaar als de scholen straks weer open gaan!

Leeftijd: 6 – 99 jaar

Klets met elkaar!

Als straks de scholen weer open gaan is het belangrijk dat de kinderen met elkaar in gesprek gaan over de afgelopen tijd. Daarom heb ik 2 verschillende werkvormen gedaan waarbij je de iPad kunt gebruiken!

Om deze werkvormen te gebruiken heb je op de iPad (of iPhone) de app Keynote nodig. Deze kun je (gratis) downloaden in de AppStore

Terug naar school bingo

Deze bingokaart is eigenlijk heel eenvoudig. De kinderen lopen door de klas met en iPad. Op de bingokaart staan vragen. Steeds is de opdracht… “zoek iemand die…”. En dan kijk je naar de vragen op de bingokaart zoek bijvoorbeeld iemand die blij is om weer terug te zijn op school. Je vraagt dit aan iemand uit je klas. Heb je die gevonden. Dan maak je samen een foto! En komt deze op de bingokaart! Wie heeft de bingokaart als eerste vol?

Belangrijk hierbij is wel dat je als leerkracht niet mee doet. Dit in verband met de afstand.

Terug naar school klets

Er is ook nog een terug naar school klets. In deze download ga je met elkaar in gesprek. Er staan meerdere vragen die je elkaar kunt stellen. Een voorbeeld van een vraag is bijvoorbeeld: “wat heb je heel erg gemist”. Het is de bedoeling dat de kinderen deze vragen aan elkaar gaan stellen. En zo met elkaar in gesprek raken.

Je heb nu twee manieren van verwerken! Je kunt er voor kiezen om een foto te maken van de gene met wie je een gesprek hebt. Maar je kunt er ook voor kiezen om een geluidsopname te maken! En dan een soort hoorspel er van te maken.

Een geluidsfragment invoegen doe je door naar de plus in de balk te gaan. En dan voor “neem audio op” te kiezen. Dit zie je op de foto hierboven.

 

 

De Alternative Klassenfoto!

Je hebt elkaar een hele tijd niet gezien! En misschien ook nog wel geen klassenfoto gemaakt. Hiervoor bedacht ik de alternatieve klassenfoto. In dit artikel leg ik je precies uit hoe je ‘m kunt gebruiken.

 

Leave a Reply