Het is een boek

Posted by on jan 31, 2018 in Materiaal | One Comment
Het is een boek

Lees alles over een boek!

Leeftijd: 3 – 9 jaar
Prijs: € 11,95

 

 

Mijn Mening

Ik vind dit boek echt geweldig! Het laat zo goed zien wat de rol van media in ons leven kan zijn. Want wat is nu eigenlijk een boek?

De gesprekjes tussen de ezel en de aap zijn echt hilarisch. Voor kinderen ook goed te begrijpen. Soms zul je wel wat uit moeten leggen wat iets is, want weten over 10 jaar kinderen nog wat twitteren is?

Ik vind dit echt een hilarisch prentenboek met een dikke vette knipoog naar het digitale tijdperk. Er worden maar weinig woorden gebruikt in het boek. Maar ik ben wel van mening dat combinatie van minimale tekst en de mooie tekeningen ervoor zorgen dat je zult lachen en genieten van het boek!

Het Boek

Het boek begint dat Aap rustig een boek zit te lezen. Alleen stoort Ezel hem steeds! Want die begrijpt maar niet wat hij aan het doen is. Ook bestookt Ezel hem steeds met vragen over het vreemde ding wat hij in zijn handen heeft. Want hoe scrol je naar benden? En hoe kun je ze laten vechten?

Er komen ook vragen als:

Kun je er mee bloggen, sms’en of twitteren? En heb je een gebruikersnaam nodig of een wachtwoord? Nee allemaal niet!

Ezel besluit zelf maar eens een kijkje te nemen in het vreemde voorwerp van Aap te kijken. Dan stopt hij met het stellen van vragen.

Tips voor in de Klas

Ik vind dit echt een boek waarover je met elkaar in gesprek kunt gaan. De strekking van het boek gaat natuurlijk over het feit dat een boek niet meer bekend is. Maar een digitaal boek wel! Misschien weten kinderen ook nog wel meer dingen die vroeger in een andere vorm waren. Het laat kinderen ook echt stilstaan bij welke rol media, in welke vorm dan ook, inneemt in onze samenleving. Dit boek als basis voor dit gesprek gebruiken kan helpen.

Je kunt het boek ook goed gebruiken wanneer je met leerkrachten in gesprek gaat over digitale materialen die ze in de klas kunnen gebruiken. Want een boek is ook nog steeds heel waardevol en goed te gebruiken! Het is niet iets wat we weg doen naast alle digitale media. Het laat ook leerkrachten nadenken over de rol van verschillende media dragers in ons onderwijs.

 

1 Comment

  1. 3 Voorleestips - Media Ukkie Dagen
    1 april 2020

    […] » Meer informatie over ‘Het is een boek’ […]

    Reply

Leave a Reply