Eduapp – Apps Zoeken Vinden Delen

Posted by on mrt 23, 2014 in Websites | No Comments
Eduapp – Apps Zoeken Vinden Delen

 

Opzoek naar educatieve Apps

Eduapp is een website waar je educatieve apps kunt vinden. Je kunt zoeken op vakgebied, leeftijd en zelfs specifiek op leergebied. Ook vind je lesideeën bij verschillende apps hoe je ze het beste kunt inzetten. Binnen Eduapp kun je lijsten maken waarin je de apps kunt rangschikken.
Verder kun je mensen volgen. Dit houd in dat je mensen kiest die jij interessant vindt. Als zij een lijst maken krijg je hier een melding van op Eduapp.
Om met Eduapp aan de slag te gaan moet je eerst een account aanmaken door je aan te melden. Een basis account is gratis. Maar wil je meer dan kun je een pro-account nemen waarvoor je moet betalen. (Ik ga er vanaf nu vanuit dat je een account hebt)

Aan de slag

Als ik ben aangemeld bij Eduapp kom ik in mijn startscherm terecht. Ook wel dashboard genoemd. Ik kan hier zien of er nieuwe mensen zijn die mij volgen, wat de mensen gedaan hebben die ik volg. Verder kan ik zoeken naar apps, lesideeën, personen en scholen. Of juist ontdekken van apps, lesideeën, lijsten en personen. Waarbij je bij ontdekken kan vinden wat er nou trending is op dat moment. Of in een pro-account welke
apps, lesideeën, lijsten of personen relevant zijn voor jou als persoon. Als laatste is er de optie maken. Hier kan ik zelf lijsten maken of juist lesideeën zoeken.
Nu zie ik je al denken leuk die opties maar ik wil iets vinden voor in mijn kleuterklas! Daar ga ik je nu mee helpen.

Ik kies nu voor de optie ‘zoeken’, en dan ‘apps’. Vervolgens kies ik bij sector ‘primair onderwijs’. En bij groepen/klassen kies ik voor 1-2. Automatisch komt er dan een hele lijst met allemaal apps die zinvol zijn voor groep 1 en 2. Bij apps kan ik ook nog het vakgebied specificeren. En met een pro-account heb ik ook nog de mogelijkheid om op leergebied nog verder te specificeren. Ik kan in de linkerbalk ook nog kijken naar lesideeën, personen en scholen die voor groep 1-2 iets hebben.

Eduapp is een website waar je educatieve apps kunt vinden. Je kunt zoeken op vakgebied, leeftijd en zelfs specifiek op leergebied. Ook vind je lesideeën bij verschillende apps hoe je ze het beste kunt inzetten. Binnen Eduapp kun je lijsten maken waarin je de apps kunt rangschikken.
Verder kun je mensen volgen. Dit houd in dat je mensen kiest die jij interessant vindt. Als zij een lijst maken krijg je hier een melding van op Eduapp.
Om met Eduapp aan de slag te gaan moet je eerst een account aanmaken door je aan te melden. Een basis account is gratis. Maar wil je meer dan kun je een pro-account nemen waarvoor je moet betalen. (Ik ga er vanaf nu vanuit dat je een account hebt)

Conclusie

Ik ben als leerkracht heel tevreden over het platform dat Eduapp bied. Het maakt het voor mij echt makkelijker om opzoek te gaan naar apps die ik in kan zetten. Als ik nu opzoek ben naar een app voor een bepaald vakgebied kijk ik eerst op Eduapp. Met enige regelmaat staat er dan ook een opmerking over de app bij van iemand die de app kent. En juist die informatie is voor mij heel waardevol. Want dit is iemand die de app kent en het vanuit zijn/haar ervaring opschrijft. Ook de lesideeën van mijn collega’s zijn leuk om te lezen. Ik krijg er vaak weer nieuwe ideeën van om uit te proberen in de klas!

Leave a Reply