De Paaspuzzel komt tot leven!

Posted by on mrt 17, 2024 in Materiaal | No Comments
De Paaspuzzel komt tot leven!

Breng je paaspuzzel tot leven!

Leeftijd: 3 – 7 jaar
Koop de puzzel
Download de app

Mijn mening over de Paaspuzzel

Weer zo’n puzzel waar ik en de kinderen die ‘m mochten testen helemaal blij van worden! De puzzel ziet er sowieso al aantrekkelijk uit om te maken. Maar als de puzzel eenmaal af is… Dan is het geweldig om ‘m met de iPad tot leven te laten komen! Dat zorgt helemaal voor enthousiasme.

Ik vind het mooi dat je doormiddel van het tot leven laten komen ook wat achtergrondinformatie krijgt over Pasen. Je ziet namelijk dat kinderen eieren versieren. En dat er verstopte eieren gevonden worden.

Wat ik ook merk is dat kinderen die puzzelen normaal niet zo leuk vinden nu wel sneller gaan puzzelen. En ‘m ook afmaken! Want aan het einde is een beloning.

Wat is de Paaspuzzel?

De puzzel van Pasen is een puzzel met 36 stukjes. Als je alle stukjes eruit haalt dan zie je een afdruk van de puzzel zodat je weet hoe deze eruit moet gaan zien.

Zodra je alle alle stukjes goed hebt gelegd kun je met de speciale app de puzzel scannen. En dan komt de puzzel tot leven! De techniek waarmee deze puzzel tot leven komt is Augmented Reality.

Wat leer je van de Paaspuzzel?

Puzzelen is een belangrijke vaardigheid voor kleuters. Je leert er zelfstandig problemen van oplossen. Maar ook leer je ervan orderen en sorteren.

Het maken van puzzels vergroot ook het ruimtelijk inzicht bij jonge kinderen.

Als je naar de kerndoelen kijkt leer je van puzzelen het volgende:

Kerndoel 23
De leerlingen leren wiskundetaal gebruiken.

Daarnaast leer je omgaan met een device wanneer je de kleuters de kans geeft om deze te scannen met de iPad.

Leave a Reply