Botzees – Bouwen, programmeren en ontdekken!

Posted by on jun 9, 2021 in Materiaal | No Comments
Botzees – Bouwen, programmeren en ontdekken!

Bouwen, programmeren en ontdekken!

Leeftijd: 6 – 12 jaar
Ga naar de verschillende Botzees pakketten

Mijn Mening

Wauw dit is echt gaaf! Ik, maar ook mijn test team, wordt razend enthousiast van Botzees! Het bouwen van een figuur gaat makkelijk via de app. En als je een van de figuren gebouwd hebt uit de app kan kun je er, door de sensoren die erop zitten, ook nog mee aan de slag met programmeren.

Ik merk dat je makkelijk aan de slag kunt met Botzees je wordt stap voor stap meegenomen in het bouwproces. En als je klaar bent kun je meteen door met programmeren.

Eigenlijk werkt het heel eenvoudig. In de opdrachten rondom het programmeren word je ook stap voor stap meegenomen. Wat ik hier ook echt heel tof aan vind is dat er augmented reality aan gekoppeld wordt. Zo blijft het gebouwde object in jouw omgeving maar kun je er zelf dingen aan toevoegen. Super gaaf dus!

Een ander tof element vind ik dat je echte sensoren hebt die bijvoorbeeld ook kunnen reageren! En alle opdrachten uit de app worden steeds een beetje moeilijker. Wat maakt dat het niet snel gaat vervelen!

Voor mij is Botzees echt bouwen, ontdekken, programmeren en alles in een! Er is voor kinderen zo veel mee te ontdekken en te maken. Dat ik het echt zou aanraden om dit in je bouwhoek in onder- en middenbouw te gebruiken. Het maakt bouwen zo veel uitdagender! Het voegt augmented reality en programmeren aan je bouwen toe. Super gaaf en wat bij lange na niet gaat vervelend!

Wat is Botzees?

Wanneer je de doos van Botzees opent dan word je meteen erop gewezen dat je de app moet downloaden. Ook zitten er bouwblokken in van een redelijk groot formaat waar je eigenlijk zo mee kunt gaan bouwen.

Als ik de app download is een van de opties dat ik kan beginnen met bouwen! Stap voor stap word je geholpen je ziet precies welk blokje je waar moet plaatsen. In de app kun je helemaal in 3d bekijken hoe je moet bouwen.

En ben je klaar met bouwen? Dan ga je door met de opdrachten! Je camera op de robot en dan bepaal je welk vlak je wilt gaan spelen.

Je gaat daarna aan de slag met de 30 opdrachten. Waarin je steeds weer nieuwe uitdagingen krijgt voor de robot. Dit is soms best even puzzelen. Maar het is goed op te lossen!

Je leert er ook echt door programmeren. Dit is eerst heel eenvoudig maar wordt steeds een stapje moeilijker. Er zijn ook uitbreidingspakketten. Dat is echt heel mooi want zo kan het meegroeien naar meerdere klassen.

Tips voor in de Klas

Mijn allereerste tip is om als leerkracht mee te gaan spelen met de kinderen! Ga samen met ze de app in combinatie met het bouwen ontdekken. Verken de verschillende uitdagingen. En leer de functies van de sensoren kennen.

Wanneer kinderen verder zijn kunnen ze ook makkelijker eigen opdrachten gaan bouwen vanuit de app.

Maar start samen. Succes gegarandeerd!

 

Leave a Reply