Bewegend de cijfers met Gynzy leren!

Posted by on okt 23, 2018 in Digibord | No Comments
Bewegend de cijfers met Gynzy leren!

Beweeg en leer de cijfers!

Leeftijd: 4 – 7 jaar

 

 

Mijn Mening

Bewegend leren is hip en erg leuk! Gynzy heeft hier handig op ingespeeld met een nieuwe les! Je kunt zelf instellen wat je wilt gaan flitsen de cijfers 1 t/m 10 of de cijfers 1 t/m 20.

Ik vind het fijn dat ik zelf als leerkracht keuzes kan maken met wat voor cijfers ik wil gaan joggen. En hoe lang een cijfer in beeld blijft 1 of 2 seconde.

Bij kinderen merk ik dat ze het echt super gaaf vinden dat ze mogen bewegen en leren tegelijk! Een mooie combinatie. Omdat de lessen maar kort zijn is er altijd wel een moment tussen door wanneer je dit kunt doen!

Dus ook al sta je op het moment naar huis te gaan een minuutje joggen en de cijfers leren kan altijd! Een mooie les van Gynzy!

De Les

In deze les ga je aan de slag met bewegend leren en met cijfers! Je kiest een filmpje met cijfers. Je ziet een cijfer en moet roepen welk cijfer dit is. En dat terwijl je blijft joggen!

Tussen door kom je steeds korte beweeg opdrachten tegen. Deze moet je dan uitvoeren tot het volgende cijfer weer zichtbaar wordt.

Je kunt als juf of meester zelf kiezen of je voor 1 of 2 seconde gaat, dit is de tijd dat een cijfer in beeld blijft. Ook kun je er zelf voor kiezen welke versie je gaat doen. Er zijn van elke set 3 versies! Genoeg om je nooit te hoeven vervelen dus!

Tips voor in de Klas

Laat de kleuters tijdens het joggen niet alleen het getal roepen. Maar laat ze het ook weergeven met hun vingers! Zo oefenen ze meteen het vingerbeeld erbij. Wanneer je er voor kiest om dit te doen raad ik je aan om te kiezen voor de 2 seconde variant. Dan hebben ze net even iets meer tijd. Ook is het raadzaam om hierbij te kiezen dat de kleuters alleen de cijfers 1 t/m 10 doen omdat ze maar 10 vingers hebben 😉

Een andere mooie mogelijkheid is dat je alle kleuters de cijfers geeft. Hetzelfde cijfer als ze op het bord zien moeten ze dan omhoog houden!

Wat leer je van deze Les?

Als je kijkt naar de kerndoelen leer je van deze app het volgende:

Kerndoel 1
De leerlingen leren informatie te verwerven uit gesproken taal. Ze leren tevens die informatie, mondeling of schriftelijk, gestructureerd weer te geven.

Kerndoel 2
De leerlingen leren zich naar vorm en inhoud uit te drukken bij het geven en vragen van informatie, het uitbrengen van verslag, het geven van uitleg, het instrueren en bij het discussiëren.

Kerndoel 26
De leerlingen leren structuur en samenhang van aantallen, gehele getallen, kommagetallen, breuken, procenten en verhoudingen op hoofdlijnen te doorzien en
er in praktische situaties mee te rekenen. Bij de kleuters ligt in combinatie met deze app de nadruk vooral op:

  • benoemen hoeveelheden
  • betekenis van het resultatief tellen
  • positioneren van getallen in de telrij (bijvoorbeeld tussen twee tientallen) en op de (lege) getallenlijn

Verder leer je van deze les:

  • Je concentreren op een activiteit

 

 

 

Leave a Reply