Bee Bot activiteiten met een fruitig karakter!

Posted by on sep 16, 2018 in Bee Bot | No Comments
Bee Bot activiteiten met een fruitig karakter!

Werk met de Bee Bot met als thema fruit!

Leeftijd: 4 – 12 jaar
Prijs Bee Bot: € 79,95 Koop de Bee Bot
Prijs Transparante mat: vanaf € 24,95 Koop de mat

Bee Bot lessen met een fruitig karakter!

De Bee Bot is een programmeerbare robot waarmee je geweldig leuke dingen kunt doen! Met het thema eten & drinken in mijn achterhoofd heb ik een aantal opdrachten gemaakt met als thema fruit!

 

 

 

 

 

 

Allereerst heb ik 15 kaarten gemaakt met verschillende soorten fruit erop! Deze kun je gebruiken in combinatie met de opdrachtkaarten. Op deze opdrachtkaarten staat waar je met de Bee Bot naartoe moet gaan.

 

 

De opdrachtkaarten

Er zijn twee soorten opdrachtkaarten. Bij de eerste soort hoef je maar naar 1 stuk fruit toe te gaan.

 

 

Er zijn ook opdrachtkaarten met 2 opdrachten! Hierbij moet je met de Bee Bot langs 2 soorten fruit.

 

 

Ik merk dat het prettig is om de activiteiten eerst in een klein groepje te doen. Maar na verloop van tijd kun je de Bee Bot ook prima in een hoek neerleggen. Het is dan van belang dat de kleuters de werking van de Bee Bot goed beheersen. Wanneer er opdrachten bij liggen zullen ze zich zeker niet vervelen!

De Bee Bot en een stapel kaartjes

Nog een vorm met opdrachten! Alle kaarten liggen onder de mat. Wanneer je de kaarten van de mat nogmaals print maak je hier een stapel van. Elke keer draait een kleuter een kaartje om. En naar dat kaartje wordt de Bee Bot geprogrammeerd. Wanneer de Bee Bot daar is kunnen ze een volgend tkaartje pakken.

De Bee Bot en een dobbelsteen

schermafbeelding-2016-11-20-om-15-10-40

Voor deze opdracht heb je de kaartjes van de mat 2x nodig! Ook bij deze opdracht leg je de plaatjes onder/in de mat. Je kiest nu een aantal kaartjes uit die je in de dobbelsteen doet. Rol met de dobbelsteen en breng de Bee Bot naar dat plaatje toe! Koop de dobbelsteen bij Credu.nl.

 

 

 

De Bee Bot

De Bee Bot is een programmeerbare robot. Wanneer je meer over de werking van de Bee Bot wilt lezen kun je hier verder lezen.

 

 

 

Leave a Reply