Apps voor in de buitenlucht!

Posted by on dec 18, 2018 in Materiaal | No Comments
Apps voor in de buitenlucht!

Tijd om je schermpje mee naar buiten te nemen! Ja echt het kan! Maar welke apps zijn er dan geschikt om mee naar buiten mee te nemen? Welke zijn echt leuk? Welke apps dagen je kleuters echt uit om samen met jou naar buiten te gaan? Hier zijn de tips!

Ga schatzoeken! Geocaching

Tja deze app mag natuurlijk echt niet ontbreken! Geocachen is schatzoeken met je telefoon (of GPS). Je gaat opzoek naar  verstopte ‘schatten’ in je eigen omgeving of bijvoorbeeld in het bos!

Een prima activiteit om samen met kinderen op uit te gaan en lekker buiten te zijn! Doe deze app vooral samen! Soms kan het best lastig zijn om de schatten te vinden. Lees meer over geocaching.

Prijs: € gratis
Download voor iPhone/iPad & Android

 

Los in ‘t bos!

Ga in het bos een spel spelen met je telefoon! Ga naar buiten met je telefoon. En help de boswachter, breng de dieren in het spel groot. Maar pas op… Er zijn ook stropers!

Je moet buiten de jonge dieren groot brengen, deze dieren zijn er niet echt… Ze zijn verstopt in een virtuele laag. Je geeft de dieren liefde, brengt ze vaardigheden bij en geeft ze wilskracht. Hiervoor moet je opdrachten vervullen. Zo kan het zijn dan je een vuur moet blussen, gif moet opruimen, vliegen gaat vangen om een spin te voeren en nog veel meer!

Het spel heeft 4 verschillende levels. Wanneer je alle sterren in het spel verdient hebt krijg je een virtuele boom. Deze boom kun je op een speciale plek planten. De boom en de groot gebrachte dieren blijven voor jou in de app zichtbaar.

Speel het spel vooral samen!

Prijs: gratis
Download voor iPhone/iPad

 

Maak je eigen speurtocht met Troovie!

Met de Troovie app kun je zelf een speurtocht maken in je eigen omgeving! Start waar je wilt starten. En zet een route uit die je samen kunt gaan doen!

Een route maak je thuis en via de kaart maak je dan vervolgens de route. Volg het kompas en luister goed naar de aanwijzingen. Tijdens het maken van de route kun je verschillende opdrachten toevoegen. Dit kunnen vragen zijn die je moet beantwoorden maar het kunnen ook opdrachten zijn waarbij je foto’s moet maken!

Je kunt behalve zelf speurtochten maken ook zoeken in de speurtochten die je kunt kopen bij troovie.

Een echte aanrader om samen in de vakantie te gebruiken!

Prijs: gratis
Download voor iPhone/iPad & Android

 

 

Pokémon Go! Vang Pokémons en word de beste trainer!

Vang Pokémons in jouw omgeving! Deze app werkt met augmented reality. Aan de buitenwereld, buiten dus! Worden elementen toegevoegd door de computer, je telefoon.

Je verzamelt Pokémons, dit zijn tekenfilmfiguurtjes, die buiten in de echte wereld verschijnen. Door de camera van je telefoon zie je de Pokémons in jouw omgeving opduiken. Dat kan echt overal zijn, op straat, in huis, in het bos, bij de winkel, echt overal!

Een Pokémon vang je door een bal naar ze te gooien. De wezens die je hebt gevangen kun je trainen, laten vechten tegen andere Pokémons of verhandelen. Zo verdien je ervaringspunten.

Je gaat ook opzoek naar Pokéstops. Bij een Pokéstop vind je raken, nieuwe levens en middeltjes om je Pokémon gezond te houen en te trainen. Als je een lucky egg vind kun je ook nog zelf een wezen uitbroeden.

Op de kaart heb je ook nog Pokémon Gyms. Dit zijn plekken die je kunt veroveren op andere Pokémontrainers. Je kunt daar je Pokémons laten vechten tegen de wezens van andere spelers. Als je een gym hebt dan krijg je extra punten.

Dit is wel echt een app die je vooral samen moet gaan doen!

Prijs: gratis
Download voor iPhone/iPad & Android

Leave a Reply