Aftellen naar pakjesavond week 4

Posted by on nov 30, 2023 in Materiaal | No Comments
Aftellen naar pakjesavond week 4

Aftellen naar pakjesavond met media!

Wat is het?

Het is een kalender met voor elke schooldag van deze vierde Sinterklaasweek een media momentje! Je ziet een datum op de aftelkalender met een QR code erbij. Scan de QR code en je wordt naar een activiteit geleidt.

Een mooie activiteit om zo digitale geletterdheid te koppelen aan het aftellen naar pakjesavond!

Deze week is het de laatste week. We hebben daarom onderscheid gemaakt tussen de Nederlandse aftelkalender en de Vlaamse aftelkalender.

Nederlandse variant Download de aftelkalender voor deze 4e Sinterklaasweek die begint op 4 december en loopt tot 5 december. Dit is de Nederlandse variant.

Vlaamse variant: Download de aftelkalender voor deze 4e Sinterklaasweek die begint op 4 december en loopt tot 6 december. Dit is de Vlaamse variant.

Hoe gebruik je dit?

Je kunt elk kind een eigen versie geven. Maar je kunt ook een versie ophangen in de klas. Elke dag kun je dan de QR code van de dag scannen! Dit kunnen kinderen zelfstandig doen op een moment dat het het hen past. Het scannen van de QR code gaat op een iPad met de camera. En op een ander soort tablet met een QR code scanner app.

Komt er een vervolg?

Zeker! Het enthousiasme is zo groot gebleken dat er een vervolg komt tot kerstmis. Ook daar komt elke week een nieuwe kalender voor. Deze kun je hier vinden.

Leave a Reply