5 gave innovatieve materialen voor bij de kleuters

Posted by on mei 25, 2019 in Materiaal | No Comments
5 gave innovatieve materialen voor bij de kleuters

Wat zijn nou echt must have materialen die innovatief zijn voor bij de kleuters? Nou ik ken er wel een paar!

Barcode spel

Met het barcode spel maak je van de iPad een echte kassa! Je kunt meerdere soorten opdrachten doen. Koop producten in de winkel, scan ze en betaalt. Hiervoor kun je ook heel goed echte producten kopen!

Maar je kunt er ook rekenopdrachten mee doen! Je krijgt dan een lijstje met een bepaald aantal producten. Deze producten moet je kopen. Hier heb je een budget voor. Maar er blijft ook nog wat budget over! Wat ga je hier voor kopen zodat je budget helemaal op is?

Koop het barcode spelĀ 

Coderen met Pixels

Je krijgt een kaart met daarop een geheime code. Deze geheime code kun je omzetten in gekleurde pixels op je bord. Ontdek welk figuur eruit komt. Een geweldige activiteit waar kleuters dol op zijn! Lees er alles over.

Cubetto

Cubetto is een houten robotje wat je door middel van een bord, waar je blokjes op plaatst kunt programmeren. Maar Cubetto is anders dan alle andere robots! Want bij Cubetto vertel je een verhaal aan de kleuters. Door het verhaal weten de kleuters precies waar Cubetto heen moet.

En mocht je nou toevallig ook Bee Bot matten op school hebben… Daar werkt Cubetto ook mee! Lees alles over Cubetto.

Groeipuzzels

Breng je puzzel tot leven! Met de speciale 4 laagse groeipuzzels van de kikker, vlinder, schildpad en het lieveheersbeestje kun je scannen met een app. En dan komt je laag van de puzzel tot leven! Je ziet het dier bewegen in de fase waar het op dat moment is. Een echte motivatie voor kleuters om de puzzel af te maken! Lees er alles over.

Steampark

Duplo steampark is echt een geweldige set! Hier zit zo veel in op het gebied van wetenschap & techniek wanneer je samen met de kleuters aan de slag gaat. Zo leer je hoe tandwielen werken, evenwicht situaties, zwaartekracht, beweging en nog veel meer.

Er zit zelfs een lesseserie bij waarbij je samen met kleuters allerlei onderzoekjes gaat doen samen met de duplo set. Wat mij betreft gewoon een must have voor in elke kleuterklas! Lees er alles over.

Leave a Reply