Wepboek geanimeerde prentenboeken!

Posted by on mei 14, 2020 in Materiaal | No Comments
Wepboek geanimeerde prentenboeken!

Wepboek een website vol geanimeerde prentenboeken!

Leeftijd: 3 – 6 jaar
Naar de website

Mijn Mening

Ik vind de geanimeerde prentenboeken bij wepboek echt super leuk voor kleuters! De verhaaltjes spreken de kinderen echt aan. Onder andere zijn “Schatje en Scheetje” en “Nippertje” geanimeerd terug te vinden op de site!

De opbouw van de prentenboeken vind ik heel fijn. Eerst kun je het boek namelijk luisteren. En hoor je het verhaal nogmaals. Maar dan zitten er steeds kleine pauzes in waarin een vraag wordt gesteld die gaat over het voorgaande stuk wat je gehoord hebt. Het is echter niet zo dat de vragen aanklikbaar zijn. Je hoort een vraag en eigenlijk zou je deze in een kleine kring moeten bespreken.

Het is fijn dat deze website ook goed op een iPad werkt! Wanneer je iPads beheerd zijn met Jamf kun je bijvoorbeeld een webclip maken zodat kleuters makkelijk direct naar de website kunnen gaan. Maar deze prentenboeken kunnen ook heel goed ‘gewoon’ op de computer bekeken worden!

Wat is Wepboek?

Wanneer ik naar de kindersite van wepboek ga tref ik daar 20 geanimeerde prentenboeken. Alle prentenboeken duren ongeveer 15 minuten.

De filmpjes van wepboek zijn steeds hetzelfde opgebouwd. Eerst luister je naar het verhaal. Dit verhaal wordt geanimeerd verteld. Na het luisteren van het gehele verhaal kun je het verhaal nog een keer luisteren. Maar… Dan komen er vragen bij! Deze kun je alleen mondeling bespreken met de kleuters.

Tips voor in de Klas

Je kunt deze prentenboeken heel goed op het digibord afspelen voor alle kleuters. Ook kun je de prentenboeken goed gebruiken als pre teaching voorafgaand aan het voorgelezen prentenboek.

Deze prentenboeken zijn ook goed op de iPad te gebruiken!

Welke ontwikkeling stimuleer je met Wepboek?

Als je naar de ontwikkeling van kinderen kijkt stimuleer je met deze app:

Beginnende geletterdheid – Verhaalbegrip

  • Gebruikt en leert (nieuwe) woorden naar aanleiding van verhalen en/of een thema. De nieuwe woorden liggen in de belevingswereld van het kind.

 

Leave a Reply