Tweede workshop Kleuters & iPad

Posted by on jan 26, 2024 in Materiaal | No Comments

Na veel vragen of er een vervolg online workshop kleuters & iPad komt is die er!

Vertel mij alles!

In veel kleuterklassen zie je tegenwoordig een iPad. Maar hoe kun je deze op een zinvolle manier inzetten? Dat is een vraag die ik vaak hoor.

In deze online training maken we steeds de koppeling van theorie naar praktijk. Je gaat dan ook zelf aan de slag en het ervaren. Het is niet nodig om de eerste workshop gevolgd te hebben!

We kijken naar de apps die standaard op de iPad staan. Een voorbeeld hiervan is de app Freeforms, met deze app kun je interactieve opdrachtborden maken voor jonge kinderen om ze er actief mee aan de slag gaan. Hier kun je ook filmpjes op plaatsen waarop ze niet direct door kunnen klikken naar allemaal andere filmpjes. Deze borden combineren spellen en filmpjes. Je gaat deze borden ook zelf maken tijdens de workshop!

Jonge kinderen vinden het geweldig om foto’s te maken. Maar wat kun je nou met foto’s nog meer doen met deze foto’s? Juist je kunt er op eenvoudige wijze door jonge kinderen zelf een filmpje van laten maken. In deze workshop gaan we daar actief mee aan de slag zodat je hiermee aan taaldoelen kunt werken.

Samen halen we mee uit de mogelijkheden van de iPad! Na deze workshop kun je de iPad een stuk effectiever inzetten. Heb je inspiratie voor de iPad rondom diverse onderwerpen.. En je hebt een plan hoe je aan de slag gaat om het geleerde uit de workshop toe te passen in jouw onderwijs.

Benodigde materialen

Wanneer je actief met deze workshop wilt meedoen heb je een aantal materialen nodig. Ook krijg je vooraf een korte opdracht. En je alvast wat materialen toegestuurd die je op je iPad mag zetten om tijdens de workshop te gebruiken.

  • iPad
  • App Freeforms (gratis app)
  • App Clips (gratis app)

Na afloop krijg je van mij alle informatie toegezonden. En de opname van de workshop is een maand lang te bekijken.

Praktisch

 

————–

Dinsdag 26 maart 2024
Tijd: 19:30 – 21:00 uur
Prijs: € 90,-

Schrijf je in

Workshops vinden doorgang bij minimaal 10 deelnemers!

Wil je nog over de andere workshops lezen? Kijk dan even hier.

Leave a Reply