Tiggly Shapes – Speel Met Vormen

Posted by on mrt 18, 2015 in Materiaal | No Comments
Tiggly Shapes – Speel Met Vormen

ts01

Leeftijd: 3 – 5 jaar
Prijs: € 29,95
Waar te koop

Wat is het?

ts03

Tiggly Shapes zijn 4 verschillende vormen:

  • Cirkel
  • Driehoek
  • Vierkant
  • Ster

Deze vormen hebben onder de vorm zwarte puntjes. Hiermee kunnen ze communiceren met de apps voor Tiggly Shapes. Als een van de vormen in de app gebruikt wordt dan komt er een afdruk van de vorm in de app te staan. Wat er precies met de vormen gedaan kan worden is app specifiek.

Welke Apps zijn er voor?

icoon_tiggly draw

 Tiggly Draw

In deze app kun je door middel van de Tiggly Shapes figuren maken met de vormen. Voor meer informatie en een lesidee lees de review.

Prijs: gratis

Download voor iPad & Android
AppStoreAndroid

 

icoon_tsTiggly Safari

In deze app van Tiggly Shapes ga je aan de slag om de vormen te leren. En vanuit daar wordt er bij elke vorm een dier getoond die uit die vorm is opgebouwd. Lees meer over deze app.

Prijs: gratis

Download voor iPad & Android
AppStoreAndroid

 

icoon_tiggly stampTiggly Stamp

Met deze laatste Tiggly Shapes app krijg je een landschap te zien. In dit landschap mag je met de shapes verschillende elementen toevoegen aan dit landschap. Lees meer over deze app.

Prijs: gratis

Download voor iPad & Android
AppStoreAndroid

 

Mijn Mening

ts04

Tiggly Shapes vinden de jongste kleuters echt heel leuk. Je kunt met de apps leuke activiteiten doen. Mijn Mening over de apps lees je terug in de individuele reviews.

De shapes zelf vind ik prettig in de hand liggen. Je maakt ze makkelijk even schoon met een doekje zonder dat er problemen ontstaan. Wel is het zo dat als je een beschermlaag over de iPad hebt liggen de communicatie soms iets minder is. Je moet dan iets harder drukken. Ik vind dat niet echt een heel groot probleem. Maar het kan voor kinderen lastig zijn.

Ik vind het leuk dat je losse attributen bij de iPad kunt gebruiken. Op deze manier maak je meer van de iPad dan alleen maar een scherm. Het wordt zo meer spelmateriaal.

Ik vind dit zeker op peuterspeelzalen, creches, voorscholen en groepen 1 echt iets wat leuk is om aan te schaffen!

Leave a Reply