Spelen met gekleurde stenen

Posted by on jan 8, 2019 in Materiaal | No Comments
Spelen met gekleurde stenen

Speel met gekleurde stenen!

Leeftijd: 3 – 8 jaar
Prijs: wisselend per set
Koop de gekleurde stenen

Mijn Mening

Wat is dit gaaf materiaal zeg! De stenen in verschillende formaten liggen lekker in de hand. Zijn mooi van kleur en nodigen uit om mee te gaan spelen. De kaarten die erbij zitten zijn voor kleuters en voor mij puur ter inspiratie. Kleuters hebben echt heel veel idee├źn om met de stenen aan de slag te gaan.

Wat ik zelf leuk vind hieraan is dat je op weg wordt geholpen door de voorbeeldkaarten maar dat het daarnaast ook super veel inspiratie geeft om zelf aan de slag te gaan met de stenen.

De stenen zijn bovendien ook niet zo zwaar, maar verschillen wel in gewicht, wat er voor zorgt dat je er eventueel ook nog weeg spelletjes mee zou kunnen doen.

De stenen combineren ook mooi met andere materiaal! Gebruik bijvoorbeeld eens kapla of blokken terwijl de stenen worden ingezet. Succes gegarandeerd!

De Gekleurde Stenen

Wanneer ik de doos open dan zie ik dat er in mijn doos met gekleurde stenen ook wel rainbow pebbles genoemd door Edx Education de volgende dingen zitten:

Gekleurde Stenen

In de doos zitten 36 stenen. Deze stenen hebben 6 verschillende kleuren. En van elke kleur zijn er 6 verschillende formaten.

Opdrachtkaarten

In de doos zitten ook 40 opdrachtkaarten. De kaarten zijn dubbelzijdig bedrukt dus in totaal zijn het 20 kaarten. De opdrachten zijn zeer divers. De eerste 25 kaarten gaan over het bouwen in de hoogte. De andere kaarten gaan over het bouwen van figuren.

Wat kun je ermee in de Klas?

Enorm veel! Natuurlijk kun je de voorbeeldkaarten nabouwen die bij de stenen zitten. Maar heb je er ook wel eens aan gedacht om kleuters een stop motion filmpje te laten maken van wat ze maken met de stenen? Elke keer als ze weer een steen leggen dan maken ze een foto. Deze foto’s zet je achter elkaar en je hebt een stop motion filmpje!

Maar er is nog zo veel meer wat je met de stenen kunt! Zo kun je de stenen natuurlijk van groot naar klein leggen:

De stenen op kleur of grootte gaan ordenen:

En zo zijn er nog veel meer activiteiten mee te bedenken! Wat zou jij er mee gaan doen in je klas?

Wat leer je van spelen met gekleurde Stenen?

Ik ben zeker van mening dat het bouwen met de gekleurde stenen kunnen bijdragen aan de ontwikkeling!

Om met de stenen te bouwen heb je een vaste hand nodig. Elke steen heeft namelijk een unieke vorm. En soms kunnen constructies niet altijd even stabiel zijn. Door te bouwen trainen kinderen de handspieren en ontwikkelen ze hun grove motoriek.

De stenen hebben allemaal een eigen unieke vorm. Hierdoor kunnen bouwwerken tijdens het bouwen wel eens omvallen. In sociaal emotioneel opzicht leer je dus hoe je om moet gaan met teleurstellingen. Want het is natuurlijk vervelend als je bouwwerk omvalt.

Het is ook zeker zo dat de stenen uitnodigen om creatief bezig te zijn. Je kunt er echt van alles mee maken. De kiezels laten zich ook goed combineren met allerlei ander materiaal wat je in de bouwhoek hebt liggen.

Natuurlijk bouwen kinderen niet alleen. En om een bouwwerk te maken moet je met elkaar communiceren. Dus ook de mondelinge taalvaardigheid en de sociale interactie wordt gestimuleerd!

 

Leave a Reply