Qboidz – Bouwen met een app!

Posted by on jul 28, 2019 in Materiaal | No Comments
Qboidz – Bouwen met een app!

Bouw een voorbeeld na van een app en op papier!

Leeftijd: 4 – 8 jaar
Prijs: diverse
Koop Qboidz

Mijn Mening

Wauw wat een tof materiaal is dit zeg! Je kunt zelf kiezen of je met de voorbeelden uit de app gaat bouwen. Of dat je een van de instructieboekjes kiest, waarin ook heel veel bouwvoorbeelden zitten. Het voordeel aan bouwen met de app vind ik dat je steeds precies ziet waar een volgend stukje moet komen. Ook kun je het model steeds weer draaien zodat je het van alle kanten kunt bekijken. Je kunt echt uit alle bouwvoorbeelden kiezen die er maar in de app staan. Echt super!

Ik vind dit materiaal echt nieuw en verfrissend. Je kunt er echt andere dingen mee bouwen dan al het bouwmateriaal wat ik al ken. Dat maakt het extra aantrekkelijk. De manier waarop de bouwelementen in elkaar gaan werkt makkelijk. En ook het uit elkaar halen is eenvoudig te doen.

Met dit materiaal kun je wat mij betreft echt alle kanten uit! Je kunt voorbeelden maken. Maar ook je eigen fantasie volgen. Een echte topper wat mij betreft!

Het Materiaal

Wanneer ik de stevige doos open dan zie ik dat ik een aantal boekjes heb waarin bouwvoorbeelden zitten. Er zijn in totaal 90 bouwvoorbeelden beschikbaar. Ook zit er een kaart in waarbij ik op de app wordt gewezen.

Qua bouwmateriaal zit er echt van alles in vierante blokken, wielen, verbindingselementen, wielassen en nog veel meer! Er zitten 197 elementen in om mee te bouwen.

Met dit materiaal kun je zowel horizontaal, verticaal als diagonaal bouwen. Dit geeft kinderen veel vrijheid. Het geeft ze de mogelijkheid om echt te maken wat er in hun hoofd zit.

Tips voor in de Klas

Dit materiaal kun je echt in verschillende klassen gebruiken. Wat ik merk is dat kleuters eerst gaan experimenteren met het materiaal. Wat kan ik er eigenlijk mee? Wanneer ze dit materiaal eenmaal in de vingers hebben gaan ze ook dingen nabouwen. En bestaande voorbeelden nog verder uitbouwen.

De voorbeelden in het boekje vragen van kinderen heel wat doorzettingsvermogen want soms zijn ze best heel moeilijk!

Met materiaal als dit laat ik kinderen eigenlijk altijd in twee- of drietallen bouwen. Want zo kunnen ze elkaar helpen, enthousiasmeren en stimuleren.

Voor de onderbouw vind ik dit materiaal wat prima pas bij kinderen die extra uitgedaagd moeten worden.

Wat leer je van Qboidz

Door met dit bouwmateriaal te werken leren kinderen de volgende vaardigheden:

  • Samenwerken: als je samen een bouwopdracht maakt
  • Je concentreren op de activiteit: je moet je echt concentreren op het materiaal om het tot een goed einde te brengen
  • Ruimtelijk inzicht: je vergroot het ruimtelijk inzicht door met dit materiaal te werken
  • Reflecteren: Als je nabouwt uit het boekje moet je steeds weer kijken of het klopt wat je doet. Als je zelf iets bedenkt om te bouwen dan is het belangrijk om steeds weer te bedenken of het klopt met wat je hebt bedacht.

Leave a Reply