zv02

Vind jij de verstopte dieren?

Leeftijd: 3 – 6 jaar
Prijs: € 3,49
Download voor iPad of Android
AppStoreAndroid

Gratis versie

 

De App

zv01

Direct als je de app start zie je de 20 gekleurde platen. Elke plaat heeft een eigen thema. De thema’s verschillen allemaal. Als ik een plaat aantik word mij meteen duidelijk wat de bedoeling is. Bovenin zie ik namelijk allemaal lege plekken voor figuren, in dit geval dieren.  In elke plaat zitten 7 dieren verstopt. Deze dieren zijn in elke plaat hetzelfde. De dieren die verstopt zitten zijn:

 • Het varken
 • De vlinder
 • De kikker
 • De beer
 • Het lieveheersbeestje
 • De uil
 • Een eend

Soms zitten de dieren moeilijk verstopt en soms zie je ze meteen. Maar altijd moet je even zoeken. Als je een figuur gevonden hebt tik je erop en dan schiet het figuurtje naar de bovenste balk. Wat aangeeft dat je het figuurtje hebt gevonden.

Onderin het scherm zie je het gezicht van een wit mannetje. Als je op dit mannetje tikt heb je verschillende opties:

 • Huisje: dit staat voor terug naar het home overzicht
 • Mannetje die om een hoekje kijkt of mannetje die zoekt: hiermee kun je alle figuurtjes ter voorschijn laten komen of verstoppen
 • Pijltje vooruit en achteruit: Hiermee ga je naar de volgende of de vorige plaat
 • Pijl in een rondje: Hiermee ga je terug naar de plaat

Tips voor in de Klas

zv03

Deze app is in de klas heel goed te gebruiken. Neem alleen al het feit dat er 20 heel verschillende platen in zitten. Een plaat kan heel goed aansluiten bij een thema. Bekijk samen met de kinderen de plaat. Welke dingen op de plaat herkennen ze. Kunnen ze de dingen benoemen? Gebruiken ze de lidwoorden bij alles wat ze op de plaat zien?

Een andere activiteit die je met een klein groepje kinderen, of individueel kunt doen, is zoeken naar de figuren. Hebben ze een idee welke figuren ze zoeken? Kunnen ze het lidwoord er ook bij benoemen? Als ze een figuurtje vinden kunnen de kinderen in het groepje dan aangeven waar ze het gevonden hebben?
Wat je ook kunt doen in een klein groepje is dat je kinderen kunt beschrijven waar ze een bepaald figuurtje moeten verstoppen!

Je kunt je iPad/Tablet ook met het digibord verbinden. Zo kun je ook in de grote kring gebruik maken van de app. Laat kinderen dan ook opzoek gaan naar de figuren. Als een kind een figuur gevonden heeft moet deze het figuur wel op de iPad/Tablet aantikken.

Natuurlijk kunnen kinderen ook alleen of in tweetallen opzoek naar alle verstopte figuren!

Wat leer je van deze App?

zv04

Als je naar de kerndoelen kijkt leer je van deze app het volgende:

Kerndoel 1
De leerlingen leren informatie te verwerven uit gesproken taal. Ze leren tevens die informatie, mondeling of schriftelijk, gestructureerd weer te geven.

Kerndoel 2
De leerlingen leren zich naar vorm en inhoud uit te drukken bij het geven en vragen van informatie, het uitbrengen van verslag, het geven van uitleg, het instrueren en bij het discussiëren.

Kerndoel 23
De leerlingen leren wiskundetaal gebruiken.

Mijn Mening

zv05

Wat een praktisch bruikbare app zeg! Een app waarin geen taal gebruikt wordt maar wel een app waarin je als leerkracht, ouder, logopedist een eigen invulling kunt geven aan de opdrachten die je een kind geeft. Ik vind het prettig dat alle platen een eigen thema hebben, zo is er over het algemeen altijd een plaat die past bij het thema waar ik nu mee wil werken, of wat op dat moment past bij het kind(eren) die met de app gaan werken.

De platen in de app hebben allemaal vrolijke kleuren en zijn mooi uitgewerkt. Met deze app kun je zowel in individueel met een kind aan de slag, als in de kleine of grote kring. Hieraan kun je diverse activiteiten koppelen. Wat wel een feit is voor mij is dat de effectiviteit van de app valt of staat met de leerkracht, begeleider die met de kinderen werkt. Natuurlijk kunnen kinderen de dieren zoeken in de plaat. Maar als je er over gaat praten met kinderen zullen ze zo veel meer leren van deze app dan als je dat niet doet!

De navigatie binnen de app is erg eenvoudig, een tip voor de makers zou kunnen zin dat ze de optie om de dieren te voorschijn te laten komen beveiligen zo kunnen kinderen dit niet zelfstandig doen. Er zit geen reclame in de app. En als je de app eenmaal gekocht hebt hoef je geen verdere in app aankopen te doen.

Wat mij betreft is deze app echt een aanrader om op elke iPad/Tablet te zetten die in een kleuterklas gebruikt wordt!

Leave a Reply