Maak de tunnel weer in orde

Leeftijd: 4 – 6 jaar
Prijs: € 1,09
Download voor iPhone/iPad
badge_appstore-lrg

De App

In het eerste scherm van de app zie je welke levels het spel heeft en welke levels je al gehaald hebt. Heb je een level gehaald dan gaat het slotje weg en komt er een vinkje te staan.

De opdracht tijdens het spel is dat je een tunnel moet maken waar de kip door heen kan lopen om zo bij het einde te komen, en dat hij uiteindelijk kan ontsnappen uit de ondergrondse tunnel. Alle blokjes van de tunnel kunnen draaien. Zorg er op deze manier voor dat alle blokjes van de tunnel op elkaar aan sluiten. En zo zorg je ervoor dat de tunnel een lange tunnel wordt. Doe je het goed dan hoor je als de kip aan het einde is een muziekje.


De tunnels die je moet maken worden gedurende het spel steeds moeilijker. Op een gegeven moment komt er zelfs een monstertje in beeld! Het monster moet je eerst vangen, want anders eet het monster de kip op. Dit doe je door een tunnel te maken van het monster bij het hek naar het kleine plaatje van het monster. Lukt je dit dan hoor je een muziekje. Daarna kun je de tunnel afmaken zodat de kip naar het einde kan vliegen.
Als je alle levels hebt gehaald dan zie je dat de kip uit de tunnel komt! Gefeliciteerd!

Tips voor in de Klas

Deze app vraagt veel van het ruimtelijk inzicht van kinderen. Daarom introduceer ik deze app het liefst in een klein groepje. Ik ga dan samen met de kinderen de app spelen. En samen met ze ontdekken hoe het allemaal werkt, wat we precies moeten doen. En laat ze vooral experimenteren en uitzoeken. Als de leerlingen voldoende uitleg hebben gehad kun je ze in tweetallen of alleen met de app laten werken.

Wat leer je van deze App?

Als je naar de kerndoelen kijkt leer je van deze app:

Kerndoel 32
De leerlingen leren eenvoudige meetkundige problemen op te lossen.

Verder leer je van deze app:

  • Je concentreren op een activiteit
  • Samenwerken als je de app samen doet
  • Je inschatten van verhoudingen

Mijn Mening

Ik vind de app tunnel trouble echt een geweldige app. Kinderen vinden het super gaaf om de tunnel weer heel te maken. Wat helemaal fijn is aan deze app is dat de app elke keer als je een level gehaald hebt een stapje moeilijker wordt. De app blijft echt uitdagend tot het einde!

De app is wel is waar Engelstalig maar kinderen begrijpen eigenlijk vrij makkelijk wat ze moeten doen. De taal is geen drempel voor ze.

Wanneer je de app eenmaal hebt aangeschaft hoef je geen in app aankopen meer te doen. En er zit ook geen reclame in de app.

Kortom ik vind dit echt een aanrader om in de klas te gebruiken!

Leave a Reply