tbt04 Bestuur je eigen trein!

Leeftijd: 3 – 7 jaar
Prijs: € 4,49
Download voor iPad
badge_appstore-lrg

De App

tbt03

Direct als je de app start stap je binnen in de trein als bestuurder! Je rijdt door een mooi landschap en kunt zelf de snelheid van de trein bepalen. Ook kun je er voor kiezen om achter het stuur van de trein te gaan zitten of de snelheid van de trein van buitenaf te bepalen. Onderweg kun je bij de stations mensen ophalen of juist uit laten stappen.Ook kun je vracht ophalen van een station, welke vracht je ophaalt bepaal je zelf. Hierbij kun je zelf kiezen wat voor soort vracht je meeneemt. Dit kan een zware vracht zijn maar ook een lichte vracht. Ook bepaal je zelf wanneer je de vracht weer afzet.Je kunt zelf ook kiezen of je de trein van buiten bestuurt of van binnenuit! Als je van binnenuit bestuurt kun je alle dingen in de trein eens goed bekijken. Heel erg leuk dus!

Tips voor in de Klas

tbt02

Deze app nodigt je echt uit om met de houten treinbaan in de klas aan de gang te gaan! In de klas kun je hier ook hele interessante rekenactiviteiten mee doen! Bouw eerst de treinbaan. Laat kinderen vervolgens met een touw de treinbaan meten. Kunnen ze nog zo’n lange treinbaan maken? Of misschien wel een kortere? Door te meten met het touw komen ze er wel achter!

Wat je ook kunt doen is dat je naast de rails een aantal stationnetjes bouwt. Bij die stationnetjes kun je poppetjes in en uit laten stappen. Op deze manier kun je kinderen prikkelen met rekensommetjes. Want er stappen bijvoorbeeld 2 mensen in de trein in, en er zit er al 1. Hoeveel zitten er dan in totaal in? Ook in de app kun je deze sommetjes met leerlingen maken. Want op een gegeven moment heb je een aantal mensen in de trein zitten. Maar dan komt er een bij of stapt er een uit. Hoeveel blijven er nu over? Je kunt hier ook concreet materiaal bij gebruiken.

Er moet in de app ook vracht worden geladen. Je kunt kinderen ook de opdracht geven om een hele lichte of juist een hele zware vracht te halen. In de app is er namelijk de mogelijkheid om te kiezen welke vracht je meeneemt.

Wat leer je van deze App?

In de eerste instantie kun je aan deze app heel veel plezier beleven! Ik zie aan de kleuters in mijn klas dat ze het super gaaf vinden om de trein te besturen! Een echt groot leereffect zit er dus niet in. Wel een heleboel plezier!Het leereffect komt er wel bij kijken als je deze app als start activiteit gaat gebruiken. Bijvoorbeeld je laat ze eerst met deze app spelen en daarna ga je een van de tips voor in de klas proberen. Als je dit doet dan zit er natuurlijk wel een leereffect in. Alleen de leerkracht blijft wel ontzettend belangrijk!

Mijn Mening

tbt05

Ook dit is weer een leuke app van Toca Boca. Ik zie bij mijn kleuters dat ze heel erg geboeid zijn als ze met deze app werken. Spontaan wordt ook meteen de houtentreinbaan erbij gepakt door mijn kleuters! De navigatie binnen de app werkt heel eenvoudig. En kan door kinderen eenvoudig en snel worden begrepen.
Verder vind ik het heel prettig dat er geen in app aankopen gedaan hoeven te worden door kinderen om te kunnen spelen met deze app!Dit is van Toca Boca weer een geslaagde app waarin je als leerkracht ook mooie leeractiviteiten kunt koppelen!

Leave a Reply