start

Speel voor kapper met je eigen foto!

Leeftijd: 4 – 7 jaar
Prijs: € 2,99 25/6 gratis voor iPhone/iPad & Android
Download voor iPhone/iPad & Android
badge_appstore-lrg

De App

161

 

 

 

 

 

 

 

 

In deze app ga je jezelf een nieuw kapsel aanmeten! Het eerste wat je dan ook te zien krijgt is een model hoofd. Als je op de foto drukt dan kom je in je eigen fotogallerij terecht. Je kunt dan gebruik maken van je eigen foto’s. Als je op het fototoestel drukt kun je van jezelf een foto maken en die gebruiken.

Als je een foto hebt gemaakt dan kun je de foto in het hoofd verschuiven tot het goed is. Ook kun je verschillende typen hoofden kiezen. Vervolgens kun je een type mond kiezen wat bij jou past. De mond en ogen kun je door het hele gezicht heen slepen. Het is belangrijk dat je er voor zorgt dat de ogen en mond op de juiste plek zitten omdat deze echt kunnen bewegen. Vervolgens kun je zelf de volgende dingen doen:

  • Jezelf een hoed of bril opzetten, je hebt hierbij keuze uit verschillende soorten.
  • Jezelf een snor, neus, strikje, speldje of bloemetje aanmeten.
  • Haren kammen, knippen, haren snijden, haren laten groeien of met de tondeuse.
  • Ook kun je met elektrische apparaten aan de slag! Met de krultang, de stijltang en een krulborstel.
  • Je kunt ook je haar ook verschillende kleurtjes geven met een spuitbus.
  •  Maar natuurlijk kun je het haar ook wassen en föhnen!
  • En als laatste kun je van je nieuwe creatie een foto maken met een zelfgekozen achtergrond uit je filmrol maar je kunt ook een achtergrond kiezen die in de app zit.

Tips voor in de klas

tocabocahair4

Deze app kun je prima inzetten bij een thema wat gaat over verschillen tussen mensen. Want iedereen is anders. Ook past het goed binnen een thema dat over uiterlijke verzorging gaat omdat je in deze app jezelf ook kunt gaan verzorgen haren kammen, knippen, kleuren, wassen etc. Allemaal manieren om jezelf te verzorgen.

Wat leer je van deze app?

Door deze app zul je vooral zien dat kinderen veel plezier hebben! Maar ze kunnen er ook een hoop van leren. Als je naar de kerndoelen kijkt werken ze aan het volgende kerndoel:

Kerndoel 55

De leerlingen leren op eigen werk en dat van anderen te reflecteren.
Waarbij de kinderen van groep 1 en 2 vooral bezig zijn met: kijken/luisteren naar en praten over eigen werk en dat van hun groepsgenootjes.
Dit bereik je door samen met de kinderen hun gemaakte creaties te bespreken. Wat vinden ze mooi aan het werk van een ander? Kan iemand misschien vertellen waarom hij/zij voor dit haar gekozen heeft? Je kunt de creaties ook op het digibord tonen.

Door de app in duo’s te gebruiken werk je ook aan woordenschat. Want kinderen zullen gaan overleggen over wat ze allemaal maken. Als ze dan een kind wat sterk is in taal met een leerling laat werken die wat zwakker is in taal kunnen ze een prima duo vormen.

In Gynzy heb ik ook weer twee woordclusters gemaakt rondom deze app. Het eerste woordcluster gaat over verschillende typen kapsels. En het andere woordcluster gaat over verschillende haarverzorgingsproducten.

Woordclusters

Mijn Mening

13

Ik vind dit een hele leuke creatieve app van toca boca! Regelmatig heb ik namelijk een kleuter die een poging doet om zijn/haar eigen haar van een nieuwe creatie te voorzien. Met deze app kunnen ze zichzelf helemaal uitleven! En misschien voorkomt het wel het knippen in haren.

Als je er een opdracht aan koppelt bijvoorbeeld maak je haren zoals jij graag zou willen. Geeft dit ruimte om te experimenteren maar ook om gericht aan de slag te gaan.

Het is dus weer een mooie app van Toca Boca waarmee je creatief bezig kan zijn!

Leave a Reply