foto 1 (2)  

Maak een mini zoals jij wilt!

Leeftijd: 4 – 99 jaar
Prijs: € 2,99 (vandaag 21/12 gratis!)
Download voor iPhone/iPad
badge_appstore-lrg

De App

foto 3 (3)

In het eerste scherm van de app zie je een aantal gemaakte mini’s. Dit kan inspiratie zijn voor hoe jouw mini eruit moet gaan zien. We drukken op het grote play teken en gaan verder.

Je krijgt u een lege mini te zien. Deze mini mag je zelf gaan aankleden! Je kunt zelfs de achtergrond waar de mini in staat veranderen. Dit doe je door op het behang links te klikken.
Met het fototoestel dat je rechts onder ziet kun je een foto maken van de mini die je ontworpen hebt.
Links boven zie je een huisje. Als je hier op klikt kom je terug in het hoofdscherm.
Met het pijltje wat je rechts ziet maak je alles ongedaan en begin je met een nieuwe mini.
We gaan beginnen met het aankleden van de mini!

Ik begin met het maken van het shirt wat mijn mini aan heeft. Door op de kleuren te klikken krijg ik alle kleuren te zien die beschikbaar zijn. Door met mijn vinger naar rechts of links te bewegen krijg ik meer kleuren te zien. De kleur die ik gekozen heb staat aangeduid met een kruisje erin.
Door mijn mijn vinger over plek te gaan waar ik die kleur wil hebben kan ik strepen maken in die kleur.
Je kunt ook op het icoontje klikken met de drie kleuren. Je krijgt dan een scala aan items te zien. Hiermee kun je de armen, benen, voeten en buik versieren. Door op de kleurencirkel te drukken krijg je een heel pallet aan kleuren te zien. Hier kun je een kleur kiezen. De items die je kunt kiezen krijgen dan deze kleur. De items sleep je gewoon op het lichaam van de mini. Je kunt meerdere kleuren door elkaar heen gebruiken.

Als we het gezicht gaan bewerken zien we dan er onder nog een icoontje bij komt. Namelijk het icoon waar achter je de verschillende items voor het gezicht kunt vinden! Je kunt namelijk zelf het volgende kiezen:

  • ogen
  • neus
  • mond
  • wenkbrauwen
  • haar

Als je uiteindelijk helemaal klaar bent met het maken van je mini kun je vanuit de app op het fototoestel klikken. Er wordt dan een foto van de mini gemaakt die in je map foto’s op de iPad/iPhone terecht komt.

Tips voor in de klas

Natuurlijk is dit een leuke app waarmee je kinderen eerst lekker moet laten experimenteren. Want hoe werkt het allemaal? En wat kun je er allemaal mee doen? Mijn voorkeur gaat uit naar het werken in tweetallen met de app. Dit omdat kinderen dan ook interactie met elkaar hebben.


Ik vind dat er heel veel leerzame elementen aan deze app te koppelen zijn. Zo heb ik opdrachtkaarten gemaakt waarbij een mini aangekleed is. Welke kleuren de mni precies waar heeft moet de ene leerling aan de andere leerling beschrijven. Op deze manier gaan kinderen praten over welke kleuren ze wanneer, waar en in welke volgorde gebruiken. En je stimuleert de interactie tussen twee kinderen. De kaarten zijn opgebouwd in moeilijkheid waarbij set 1 het makkelijkste is en set 3 het moeilijkste.Een andere opdracht die je kinderen kunt geven is om de afbeelding op het kaartje na te maken.De laatste opdracht is dat je een kind een iPad geeft. En vervolgens laat je dit kind een mini ontwerpen. Nu geef je de iPad aan een ander kind. Die moet dan de mini namaken. Het is hiervoor wel belangrijk dat je beide een iPad hebt waar Toca Mini op staat.

Download de opdrachten

Wat leer je van deze App?

foto 2 (3)

Van deze app leer je de volgende dingen als je ze gebruikt in combinatie met de kaarten die ik gemaakt heb:

Kerndoel 1
Kinderen leren informatie te halen uit gesproken taal. Kinderen leren informatie te geven op een gestructureerde wijze.

Kerndoel 23

Kinderen leren rekentaal gebruiken.

Ook leer je er de volgende dingen van:

  • De kleuren
  • Concentreren op een activiteit
  • Jezelf creatief uitdrukken

Mijn Mening

foto 1

Ik vind dit weer een heel mooi ontworpen app van Toca Boca. Het is prachtig om te zien dat je zonder taal heel erg veel duidelijk kunt maken over de werking van de app. Want je hoeft eigenlijk alleen maar te klikken en dan gebeurt er al iets. Ook vind ik het erg prettig dat er geen in app aankopen in de app gedaan hoeven worden.

Het is leuk om te zien dat deze app ook in de klas heel veel mogelijkheden biedt om leerlingen samen aan het werk te laten gaan! Zeker op het gebied van taal en rekenen heeft ook deze app van Toca Boca weer het een en ander te bieden! En dat terwijl ik zie dat mijn kleuters het vooral prachtig vinden om hier mee te spelen en te werken.

Leave a Reply