Breng de post langs de huizen!

Leeftijd: 5 – 12 jaar
Prijs: € 1,09
Download voor iPhone/iPad

Mijn Mening

Ik vind dit een mooie app om mee aan de slag te gaan met programmeren! De opdrachten beginnen makkelijk en worden stapje voor stapje steeds moeilijker. De app zelf ziet er erg aantrekkelijk uit! Je kunt ook zoomen in de app zodat je het hele dorp waar je post mag bezorgen kunt zien. Ook zie je dat de gebouwen aardig gedetailleerd zijn.

Het is wel belangrijk dat je de kleuters uitlegt dat ze eerst een brief neerleggen, dit is namelijk het startpunt voor de auto. En daarna pas de pijlen want anders gaat het fout. Maar als de kleuters dit eenmaal door hebben gaat het prima!

Doordat de app zo levensecht is zie ik dat de kleuters het leuk vinden om er mee te werken! Deze app sluit goed aan bij het thema post!

Wanneer je de app hebt aangeschaft heb je geen reclame of in app aankopen meer die je moet doen.

Wat mij betreft is deze app een echte aanrader om in de klas te gebruiken!

De App

In deze app gaat het erom dat je de postbode de brieven op de juiste plaats mag gaan bezorgen! De brieven worden bezorgd met een wagentje van de post. De brieven kun je alleen niet bezorgen door het wagentje van de post vooruit te duwen. Dit moet je doen door pijlen te gebruiken.

De eerste twee levels zijn oefenlevels. Daarna kom je in een woonwijk terecht. In de woonwijk zie ik door middel van een stip waar ik de post moet bezorgen. Allereerst moet ik de opdracht brief ingeven. Het wagentje van de post krijgt dan de opdracht “rijden”. Vervolgens moet ik de pijlen neerleggen in welke richting het wagentje moet gaan rijden. Je hebt pijlen voor naar rechts, links omhoog en omlaag. Hiermee moet je de route maken.

Je ziet als je de route start precies bij welke opdracht de route is. Zo kun je ook achterhalen of je een foutje hebt gemaakt en waar het dan fout is gegaan. Als ik de opdracht goed heb gedaan krijg ik vuurwerk te zien en ik krijg een nieuwe opdracht! Wanneer je een foutje hebt gemaakt mag je de opdracht opnieuw doen.

Naarmate je verder in het spel komt worden de opdrachten steeds complexer. Ook lijkt de stad waarin je moet bezorgen steeds groter te worden.

Je kunt maximaal 3 accounts aanmaken. Wanneer je een account aanmaakt dan wordt je voortgang opgeslagen en kun je doorgaan waar je gebleven was.

In een speciaal overzicht kun je precies zien welke levels je al gehaald hebt en welke je nog moet halen. Er zijn in totaal 50 levels.

Tips voor in de Klas

Dit is een app die je in meerdere klassen kunt inzetten. Je kunt dit al bij de kleuters doen. Maar ook in groep 3 – 5 zullen ze deze app bijzonder boeiend vinden. Door kinderen in tweetallen met de app te laten werken merk ik in mijn klas dat ze tot veel meer inzicht komen. Een leerling kwam zelfs tot de conclusie dat ze samen sowieso verder kwamen.

Het is zeker in de lagere groepen aan te raden om de app van te voren een keer samen te doen. Bijvoorbeeld door de iPad aan te sluiten op het digibord. Zo zien alle kinderen hoe de app werkt. En hoe je er mee kan werken. Ik heb gemerkt dat je dit het beste in een klein groepje kunt doen bijvoorbeeld 2 – 3 kinderen. Als deze kinderen weten hoe de app werkt kunnen ze dit ook goed uitleggen aan andere kinderen!

 

 

 

Wat leer je van deze App?

Van deze app kunnen kinderen ontzettend veel leren! Jammer genoeg is is Nederland het programmeren geen onderdeel van de kerndoelen. Wat kun je van deze app allemaal leren:

  • Programmeren van de postbode
  • Ruimtelijk inzicht: welke stappen moet ik ingeven zodat de postbode de brief bij het juiste huis brengt
  • Vooruit denken: wat is de volgende stap die de postbode moet zetten?
  • Concentreren
  • Samenwerken als je de opdracht twee aan twee laat uitvoeren

Leave a Reply