Speel memory en maak ook je eigen digitale memory!

Leeftijd: 3 – 8 jaar
Prijs: € 4,49
Download voor iPad

De App

 

 

 

 

 

 

 

Door de titel van de app weet ik meteen dat deze app over memory zal gaan. Bij memory is het doel van de app dat je steeds twee dezelfde kaartjes vindt. Als ik de app start zie ik dat ik de keuze heb uit 3 soorten memory. Memory met 4 x 2 kaartjes, memory met 6 x 4 kaartjes en memory met 8 x 5 kaartjes.

Het doel van de app is dat je steeds twee dezelfde plaatjes vindt. Elk nieuw spel dat je start is ook steeds weer anders. Als je 3 maal achter elkaar het spel met 4 x 2 kaartjes zou doen dan is het spel elke keer anders met andere kaartjes. Het leuke aan deze app is ook nog dat er in beeld komt hoe het plaatje heet!

Maar deze app heeft ook nog iets extra’s! Je kunt namelijk je eigen memory spel maken met foto’s en dit in de app spelen.

 

 

 

 

 

 

 

In het hoofdscherm zit links onder een plaatje van een foto. Wanneer je hier op drukt kom je in de ‘gallery’ terecht. Vervolgens kun je op ‘Add group’ drukken. En zo je eigen foto’s toevoegen! Hiervoor is het belangrijk dat je de foto’s al gemaakt hebt voor je ze in gaat voegen. Je geeft de foto’s ook een naam. Dit komt dan weer in beeld wanneer je een setje hebt gevonden. Door het vinkje bij ‘include all’ aan te vinken kun je ook met je eigen foto’s memory spelen!

Tips voor in de klas

Het leuke aan deze app is dat je zelf een eigen digitale memory kunt maken! Mijn advies is om dit samen met een klein groepje kinderen te gaan doen. Laat ze eerst zelf een keer memory spelen. En ga daarna met ze in gesprek over wat ze op hun eigen kaartjes zouden willen zetten. Ga vervolgens fotograferen en de foto’s dan invoegen. En klaar is je memory!

Wat erg leuk is om  je kinderen zelf een memory te laten maken. Je kunt bijvoorbeeld een rol cadeaupapier kopen. Je download het format hier onder. Daarvan knip je steeds twee plaatjes uit die hetzelfde zijn. Als je klaar bent kun je de plaatjes lamineren voor extra duurzaamheid.

Download het memory spel

Een andere optie is om bijvoorbeeld een circuitje te doen met memory! Bij een activiteit doe je deze app op de iPad. Als je het digibord erbij betrekt zou je op het digibord memory kunnen doen. En dan weer op een ander station kunnen kinderen memory spelen met gewone kaartjes. Als je de klas in drie groepjes indeelt en elk onderdeel ongeveer 10 – 12 minuten laat duren heb je een leuk circuit!

Wat leer je van deze App?

Als je kijkt naar de kerndoelen leer je van deze app:

Kerndoel 4
De leerlingen leren informatie te achterhalen in informatieve en instructieve teksten, waaronder schema’s, tabellen en digitale bronnen. Waarbij kleuters vooral bezig zijn met het spelenderwijs afbeeldingen aan elkaar te koppelen.

Verder leer je van deze app:

 • Onthouden
 • Concentreren op een activiteit

 

Mijn Mening

Ik vind dit echt een leuke app om memory mee te spelen! De plaatjes spreken erg aan bij de kinderen. En zien er mooi uit. Ook is het prettig dat je kunt kiezen met hoeveel kaartjes je wilt spelen.

Wat deze app echt uniek maakt is dat je zelf je eigen memory erin kunt zetten. En dat het de appmakers gelukt is om dit op een eenvoudige wijze te doen! Op deze manier vinden kinderen het nog leuker om memory te spelen!

Kortom een leuke app waar kinderen ook zelf creatief mee aan de slag kunnen.

 

14 Comments

 1. Patricia
  30 augustus 2017

  Dit lijkt mij een hele leuke app om in mijn groep 1/2 te gebruiken. Aan te passen bij het thema die we hebben of om leuke foto’s van de kinderen zelf te gebruiken.

  Reply
 2. Patricia
  30 augustus 2017

  Dit lijkt mij een erg leuke app om in mijn groep 1/2 te gebruiken. Aansluitend bij het thema of met foto’s van de kinderen zelf.

  Reply
 3. Sharley
  30 augustus 2017

  Op onze basisschool willen mijn collega en ik zorgen voor meer ict en zoeken op dit moment naar fijne apps. Op deze site hebben we al heel veel inspiratie opgedaan. Ik heb vaker met memory gewerkt maar digitaal alleen met woorden. Wanneer ik het met plaatjes wilde spelen moest het geprint worden. Deze app lijkt ons top! Het is tijdens meerdere vakken en in verschillende groepen in te zetten en laat leerlingen spelenderwijs leren. Wij zouden er heel blij mee zijn.

  Reply
 4. Irma
  30 augustus 2017

  Ik zou graag winnen omdat de kinderen uit mijn klas verzot zijn op de old Skool memory en op deze manier met de digitale variant kennis kunnen maken.

  Reply
 5. Dusty
  30 augustus 2017

  De kinderen uit mijn groep hebben een ijzersterk geheugen en laten dat heel graag zien.

  Reply
 6. Gemma peeters
  30 augustus 2017

  Erg leuk voor de kinderen van groep 2 en 3.

  Reply
 7. Manon Musterd
  30 augustus 2017

  Heel graag, kinderen vinden de ipad geweldig en dat met zo’n ouderwets maar altijd goed spel om het geheugen te trainen een perfecte combinatie.

  Reply
 8. Eliza Janssen
  30 augustus 2017

  Heel graag! Kinderen werken dit jaar voor het eerst met de ipad en vinden het geweldig.
  Memorie is altijd al favoriet! Mooi geheugenspel!

  Reply
 9. Conny
  30 augustus 2017

  Leuk om te winnen. Wij zijn vorige week met kinderen van twee scholen in een nieuw schoolgebouw gestart. Om de nieuwe klasgenootjes van onze groep 3/4 te leren kennen is foto/naamkaartje memory een leuke activiteit om zelf op onze nieuwe ipads te kunnen maken.Mooie oefening van namen lezen en handig voor bij het uitdelen van de schriften te oefenen.

  Reply
 10. Suzanne
  30 augustus 2017

  Mijn zoontje vindt gewoon memory niet zo interessant… Ben benieuwd of een eigen gemaakte versie en op de ipad hem wel motiveert!? Ik doe mee!

  Reply
 11. Hennie
  31 augustus 2017

  Als fanatieke hulpmoeder lijkt het mij fantastisch om dit te winnen voor het kleuter circuit van ‘mijn’ groep 2.

  Reply
 12. Kelly
  1 september 2017

  Leuk voor de kinderen in mijn groep 3, leuke samenwerk opdracht!

  Reply
 13. Lieke
  3 september 2017

  Ik wil de app winnen voor mijn begeleiding aan kinderen met een taal ontwikkelings stoornis!!

  Reply
 14. Esther
  4 september 2017

  Super gaaf, kunnen mijn leerlingen zelf een memory ontwerpen (kleuters) en mogen de leerlingen van groep 8 ze uitproberen (zitten sinds dit schooljaar weer in ons gebouw en vinden het leuk bij de kleuters )

  Reply

Leave a Reply