Oefen met splitsingen

Leeftijd: 5 – 7 jaar
Prijs: € 4,49
Download voor iPad

Mijn Mening

Ik vind dit echt een prettige app om in te zetten om mee te leren splitsen. Ik vind het fijn dat je kunt aangeven wat het hoogste getal is wat gesplitst mag worden. Op deze manier ben je bezig met oefenen van splitsen. Maar wel echt op het niveau van de leerling.

Wat ik verder prettig vind aan deze app is het feit dat ik de keuze heb uit blokjes of getallen. Ik merk namelijk dat zwakke leerlingen het erg prettig vinden om met blokjes te werken. Doordat je de blokjes ook fysiek sleept zijn ze ook echt aan het handelen. Dit werkt vaak mee in het verstevigen van het rekenen.

De app werkt makkelijk voor kinderen. En ik merk dat ze het prettig vinden dat ze 10 vragen maken en dan is het in principe klaar. Precies goed genoeg!

In deze app zit geen reclame. En ook hoef je geen in app aankopen te doen om de app volledig te laten werken.

Kortom ik vind deze app echt een aanrader voor rekenen!

De App

In deze app ga je aan de slag met splitsen. Als je de app start mag je eerst kiezen tot hoever je wilt splitsen. Je kunt alle getallen van 4 tot 20 kiezen.

Vervolgens maak je de keuze of je wilt splitsen met blokjes, dan kun je maximaal tot 10 splitsen. Of wil je splitsen met getallen.

Wanneer je er voor kiest om met blokjes te splitsen krijg je een aantal blokjes te zien. Stel dit zijn 8 blokjes. Aan de ene kant liggen 2 blokjes. Hoeveel blokjes moet jij dan nog in het andere vak slepen om samen 8 te maken? Juist 6 blokjes. Die 6 blokjes moet je nu naar het vak slepen. Als je jouw antwoord hebt gegeven druk je op klaar. En dan krijg je te zien of het klopt. Klopt je antwoord. Dan krijg je een vinkje. Als het niet klopt krijg je een kruis. Je krijgt steeds 10 vragen.

Als je er voor kiest om met de getallen te gaan splitsen zie je een getal staan, neem even als voorbeeld 9. Eronder staat al 4. Welk getal moet er nu in het lege vakje staan? Dat moet natuurlijk 5 zijn. Je sleept dit getal naar het lege vakje. Onmiddellijk krijg je te zien of je het goed hebt gedaan. Klopt je antwoord. Dan krijg je een vinkje. Als het niet klopt krijg je een kruis. Je krijgt steeds 10 vragen.

Tips voor in de Klas

Deze app is echt perfect voor kinderen in groep 3 en 4 die bezig zijn met splitsen. Ik heb deze app in een circuitvorm gebruikt. Elk onderdeel van het circuit had iets met splitsen te maken. Elk kind had tijdens het oefenen een eigen iPad waarop ze konden spelen. De activiteiten tijdens mijn circuit waren:

  • Verliefde harten memory
  • Verliefde harten op het digibord via Gynzy
  • Splitsen via de app splits op de iPad
  • Realistische splitssituaties onder leiding van de leerkracht

Deze app kun je ook goed ‘los’ gebruiken. Dus voor kinderen die hier extra mee willen/moeten oefenen.

 

Wat leer je van deze App?

Als je naar de kerndoelen kijkt leer je van deze app:

Kerndoel 27
De leerlingen leren de basisbewerkingen met gehele getallen in elk geval tot 100 snel uit het hoofd uitvoeren, waarbij optellen en aftrekken tot 20 en de tafels van buiten gekend zijn.

Met als speerpunt, het automatiseren van de splitsingen.

    Leave a Reply