Maak je eigen kerstplaten

Leeftijd: 3 – 7 jaar
Prijs: gratis – inApp aankopen tot 31/12 gratis
Download voor iPhone/iPad

 

Mijn Mening

Ik vind dit echt een leuke app voor kleuters! Natuurlijk kunnen de kleuters met de verschillende basis themaplaten exploreren door er verschillende attributen aan toe te voegen. Maar deze app heeft veel meer mogelijkheden en dat vind ik als leerkracht mooi! Alle mogelijkheden lees je bij tip’s voor in de klas!

De app ziet er mooi uit! De figuren en platen zijn echt mooi gemaakt. Ze passen helemaal bij de belevingswereld van de kleuters.

Er zit geen reclame in de app. Wel moet er een in app aankoop gedaan worden om alle platen vrij te krijgen. Dat vind ik zelf geen probleem. Het is niet storend voor het leerproces.

Omdat deze app in diverse thema’s is deze app niet alleen bij het thema kerst te gebruiken! Een aanrader dus!

De App

Wanneer je de app start zie je, nadat je de in App aankoop hebt gedaan, 9 platen. Al deze platen hebben een bepaald thema. Er zitten er voor kerst/winter wel 5 platen in!

Als ik een plaat kies dan zie ik de plaat groot. Eronder is een balk met allemaal attributen die je op de plaat kunt plaatsen. Bij de kerstboom zie je bijvoorbeeld allemaal ballen, slingers, lampjes en nog veel meer!

Maar als je bijvoorbeeld het kerstbos neemt daar kun je ook kerstfiguren, sneeuwmannen, kinderen, rendieren en nog veel meer attributen plaatsen!

Tips voor in de Klas

Dit is een app die je op verschillende manieren kunt gebruiken! Gebruik de app bijvoorbeeld eens in de kleine kring. Vertel kinderen wat ze waar neer moeten gaan zetten op de plaat. Wanneer je steeds complexere zinnen en opdrachten gaat gebruiken werk je aan taal!

Natuurlijk kun je de kleuters ook zelf met een plaat laten spelen. Als je de kleuters leert hoe ze een screen shot kunnen maken kunnen ze hun eigen werk ook nog mee naar huis nemen.

Bij elke plaat die de kleuters maken kunnen ze natuurlijk ook heel goed een verhaal vertellen!

Kortom genoeg mogelijkheden om deze app in te zetten.

Wat leer je van deze App?

Als je naar de kerndoelen kijkt kun je van deze app het volgende leren:

Kerndoel 1
De leerlingen leren informatie te verwerven uit gesproken taal. Ze leren tevens die informatie, mondeling of schriftelijk, gestructureerd weer te geven.

Kerndoel 2
De leerlingen leren zich naar vorm en inhoud uit te drukken bij het geven en vragen van informatie, het uitbrengen van verslag, het geven van uitleg, het instrueren en bij het discussiëren.

Kerndoel 3
De leerlingen leren informatie te beoordelen in discussies en in een gesprek dat informatief of opiniërend van karakter is en leren met argumenten te reageren.

Kerndoel 10
De leerlingen leren bij de doelen onder ‘mondeling taalonderwijs’ en ‘schriftelijk taalonderwijs’ strategieën te herkennen, te verwoorden, te gebruiken en te beoordelen.

Kerndoel 11
De leerlingen leren een aantal taalkundige principes en regels. Zij kunnen in een zin het onderwerp, het werkwoordelijk gezegde en delen van dat gezegde onderscheiden.

Kerndoel 12
De leerlingen verwerven een adequate woordenschat en strategieën voor het begrijpen van voor hen onbekende woorden. Onder ‘woordenschat’ vallen ook begrippen die het leerlingen mogelijk maken over taal te denken en te spreken.

 

    Leave a Reply