Maak de dieren beter

Leeftijd: 4 – 7 jaar
Prijs: € 3,49 15 oktober gratis voor iPhone/iPad & Android!
Download voor iPhone/iPad & Android

 

Mijn Mening

Kun jij de dieren in het Dr Panda Dierenziekenhuis beter maken? Jij bent de dokter! Ik vind dit een leuke app die goed aansluit bij de belevingswereld van kleuters. In deze app ben jij namelijk de dokter en kun je de dieren beter maken.

Ik vind dit ook een app die goed aansluit bij het thema ziek/gezond. De dieren die het ziekenhuis binnenkomen mankeren allemaal wat, gebroken botten, bultjes, oogproblemen en nog meer. Door met de kleuters te praten over wat ze doen. Kun je ook taal aan het spel toevoegen van de kleuters zodat de app nog waardevoller wordt!

De App

Als je deze app start kom je binnen in het Dierenziekenhuis van Dr Panda! En jij bent de dokter. Alle dieren die binnenkomen hebben een probleem. En jij als dokter mag dit oplossen. Zo is er bijvoorbeeld een dier die bultjes heeft. Wanneer je zelf smeert gaan de bultjes over. Of er is een dier die een prikje nodig heeft. Wanneer je de prik hebt gegeven en er een pleister op hebt geplakt is het over.

De dieren in het ziekenhuis worden ook erg blij wanneer je hun kamers schoonmaakt of de radio aanzet!

Als je voldoende dieren beter hebt gemaakt kun je voor dingen sparen bijvoorbeeld voor snoepjes of cakejes.

Tips voor in de Klas

In deze app zit geen taal. Daarom leent deze app zich echt voor een gesprekje in de kleine kring. Laat kleuters eens praten over wat ze allemaal voor de dieren doen? En samenwerken is natuurlijk heel erg belangrijk hierdoor gaan kleuters ook met elkaar praten.

Wat leer je van deze App?

Van deze app leer je geen dingen die in de kerndoelen beschreven staan. Je leert je wel concentreren op een bepaalde activiteit.

    Leave a Reply