Bouw je eigen huizen

Leeftijd: 3 – 7 jaar
Prijs: gratis (in app aankopen)
Download voor iPhone/iPad

 

Mijn Mening

Ik vind dit echt een mooie app voor kleuters om mee te werken! Je kunt op zo veel verschillende manieren huizen bouwen. Het bouwen is makkelijk voor kleuters te begrijpen. En de creaties die je maakt zien er al snel erg leuk uit.

Het bouwen van de huizen werkt makkelijk. De kleuters hebben als snel door hoe je de huizen moet bouwen. En uit welke mogelijkheden je kunt kiezen.

Zelf vind ik het ook leuk dat je met kleuters in gesprek kunt raken over het perspectief waarin dingen geplaatst worden.

Tijdens het bouwen merk ik dat dat de kleuters het echt leuk vinden om met de app bezig te zijn. Ik zie steeds mooie creaties voorbij komen.

In deze app is het zo dat je wel een in app aankoop moet doen om alle levels vrij te kopen. Maar er zit geen reclame in de app als je de app aanschaft en nog niet alle levels gekocht hebt.

Wat mij betreft is dit een mooie app voor kleuters om mee aan de slag te gaan!

 

De App

In deze app ga je aan de slag met het bouwen van huizen! Er zijn diverse manieren waarop je dat kunt doen. Al deze manieren die in de app gebruikt worden ga ik uitleggen:

My first home

In het onderdeel my first home kun je aan de slag met allemaal blokjes om je eigen huizen te gaan bouwen. Ook de omgeving van het huis kun je helemaal zo aankleden zoals jij wilt. Zet er bijvoorbeeld auto’s, bomen en bloemen neer!

Shapes & colors

Ook in dit onderdeel kun je als kleuter je eigen huizen bouwen. Alleen deze huizen hebben allemaal streepjes en gekleurde vlakjes! Je kunt er ook ramen en deuren in maken zoals jij het wilt. De omgeving van de huizen kun je ook aankleden met vlinders, bloemen, planten en nog veel meer.

My neighbours

Wanneer je met my neighbours aan de slag gaat kun je een huis kiezen. Alleen in deze huizen kun je mensen plaatsen! Er zijn veel verschillende soorten mensen waar je uit kunt kiezen.

A town by night

In het onderdeel a town by night, daarin kun je een stad bij nacht gaan inrichten! Je ziet dat het nacht is en kunt daarom ook lantaarnpalen neerzetten en dieren die in de nacht voorkomen zoals uilen.

A treehouse!

In a treehous ga je een boomhut huis maken! Je ziet een kale boom. Er onder allemaal dingen die je in de boom kunt slepen om er een echte boomhut van te maken! Je kunt natuurlijk ook struiken en andere attributen toevoegen.

Fairy tales

Wanneer je voor het onderdeel fairy tales kiest zie je een sprookjes achtige omgeving. Hierin kun je huisjes neerzetten. Ook kun je paddestoelen en vlinders plaatsen.

House of bricks

Deze naam spreekt voor zicht… Je gaat bouwen met virtuele legoblokjes en maakt daar een huis mee!

Rural town

Het laatste onderdeel is rural town. Ook hier ga je aan de slag met bouwen van een eigen stad. Je kunt kiezen voor verschillende soorten huizen voor in het heuvelachtige landschap. Je kunt hierbij ook verschillende soorten bomen plaatsen zodat het een mooie stad wordt!

Tips voor in de Klas

Deze app leent zich goed voor het thema wonen! Je maakt in deze app namelijk kennis met verschillende soorten huizentypes. Je kunt de kleuters natuurlijk zelf vrij laten bouwen.

Maar wat ook leuk is om samen met de kleuters te gaan bouwen. Je kunt dan in gesprek het hebben over het perspectief waarin je alles plaatst. Want sommige dingen zet je op de voorgrond bijvoorbeeld een huis. En op de achtergrond zet je bijvoorbeeld bomen. Je zou als vervolg activiteit met een groepje kinderen de wijk in kunnen gaan en het met de kleuters over wat staat op de voorgrond en wat staat op de achtergrond?

Wat leer je van deze App?

Als je naar de kerndoelen kijkt leer je van deze app:

Kerndoel 32
De leerlingen leren eenvoudige meetkundige problemen op te lossen

Verder leer je van deze app:

  • Je concentreren op een activiteit
  • Ruimtelijk inzicht

Leave a Reply