foto 1 (3)

Vier een verjaardagsfeest met Kikker!

Leeftijd: 3 – 6 jaar
Prijs: € 2,29
Download voor iPad
badge_appstore-lrg

De App

foto 1 (1)

In het eerste scherm van je de app zie je een vrolijke plaat van Kikker. Ook hoor je een vrolijk lied over kikker en zijn vriendjes. Je ziet hier ook de diverse onderdelen welke je kunt gaan kiezen. Ik zal deze stuk voor stuk bespreken.
Ik ga als eerste naar versieren.

Je komt in het huis van kikker terecht. Je wordt welkom geheten met een vioolmuziekje van er is er een jarig. Door op de luidspreker te drukken hoor je de opdracht. Hier in het huis kun je 3 activiteiten doen.
Je kunt namelijk een kleurplaat in kleuren op de app. Maar je kunt ook zelf een tekening maken! Het leuke is dat de laatst gemaakte tekening in de lijst in het huis van kikker komt te hangen. Deze zie je naast het raam.

Ook kun je het huis van kikker gaan versieren met ballonnen en slingers! Dit doe je door op de ballon te klikken. Door met de bezem over het scherm te gaan haal je alle versiering weg.
Hier onder zie je afbeeldingen van het keuze menu tussen vrij tekenen en een kleurplaat inkleuren. En afbeeldingen van vrij tekenen en de kleurplaat. En je ziet een afbeelding van het versieren van het huis.

Bij het onderdeel taart kom je binnen in het huis van varkentje. Ook hier wordt je welkom geheten met het vioolmuziekje van er is er een jarig. Door op het luidsprekertje te drukken hoor je de opdracht. Je hebt als opdracht om samen met varkentje de taart te versieren!

Door op de taart te klikken kun je de taart gaan versieren. Onderin de balk zie je precies met welke attributen je de taart allemaal kunt versieren. Deze attributen moet je op de taart slepen. Ben je klaar dan druk je op het pijltje naar links.

Het volgende onderdeel is cadeautjes. Je komt terecht is het huis van Haas. Samen met Beer en Haas ga je een cadeau inpakken. Door op het luidsprekertje te drukken hoor je dat je een cadeau moet gaan inpakken.

Eerst kies je een papier uit waarmee je wil inpakken. Vervolgens moet je dit afknippen om daarna het cadeau in te pakken. Je kunt ook weer een nieuw papier kiezen en het weer opnieuw inpakken.

foto 5 (2)

Het laatste onderdeel is spelletjes. Hier kun je diverse spelletjes doen namelijk:

  • Koekhappen: met Haas, Kikker, Eend en Rat kun je om de beurt springen naar de koeken en ze opeten!
  • Puzzelen: maak een jigsaw puzzel! Je kunt uit diverse afbeeldinge kiezen.
  • Verstoppertje spelen: de vriendjes van Kikker gaan zich verstoppen en jij moet ze weer vinden.

Tips voor in de Klas

foto 1

Ook deze app biedt weer heel veel mogelijkheden om in de klas in te zetten. Als je deze app bijvoorbeeld zo rond de feestdagen introduceert kun je er een inpak hoek bij maken waar kinderen allemaal cadeautjes moeten inpakken. Dit kan bijvoorbeeld zijn om Sinterklaas te helpen.

Maar je zou de app ook in kunnen zetten als bijvoorbeeld een gesprek over verjaardagen gaat voeren. Want wanneer ben jij jarig? En hoe oud wordt je dan? Hoeveel kaarsjes zullen er op de taart staan? Samen met de kleuters kun je ook een aftelkalender maken naar de eerstvolgende verjaardag.
Wat je heel leuk met knutselen kunt doen is een verjaardagstaart maken en deze door de kleuters laten versieren. Je kunt hier bijvoorbeeld ook een schrijfopdracht in verwerken.

Mijn Mening

foto 4 (1)

Ik vind dit een leuke leerzame app voor kleuters. Als je deze app samen met je kleuters doet leren kinderen er ook van tellen en de kleuren. Ook leren ze wat er allemaal komt kijken bij het organiseren van een verjaardag! Heel erg leerzaam zeker als je deze app koppelt aan een thema waarin verjaardagen worden gevierd.
De navigatie binnen de app is zeer eenvoudig. En wat je allemaal moet doen wijst zich ook vanzelf. De muziekjes zijn erg vrolijk en ondersteunen de app in zijn geheel!

Leave a Reply