Oefen met het schrijven van letters

Leeftijd: 5 – 8 jaar
Prijs: € 2,99 tot 1 april gratis voor iPhone/iPad!
Download voor iPhone/iPad

De App

In deze app kun je aan de slag met het oefenen van het schrijven van letters! Je kunt kiezen voor het schrijven van kleine letters. De verschillende opdrachten uit de app zal ik nu toelichten

Opdracht blauwe a


Wanneer je voor deze opdracht kiest dan zie je een voorbeeld van een letter. Dit is een kleien letter. De letter wordt voorgedaan. Dit gebeurt door middel van een grijs bolletje dat helemaal door de letter gaat. Je ziet dan precies hoe de letter geschreven wordt. Daarna zie je steeds pijlen hoe de letter geschreven moet worden. Ook wordt duidelijk waar je precies moet starten. Je schrijft op deze manier de letter.

Groene oy
Als je voor deze opdracht kiest dan schrijf je steeds twee letters. De letters worden voorgedaan. Dit gebeurt door middel van een grijs bolletje dat helemaal door de letters gaat. Je ziet dan precies hoe de letters geschreven worden. Daarna zie je steeds pijlen hoe de letter geschreven moet worden. Ook wordt duidelijk waar je precies moet starten. Je schrijft op deze manier de letter.

Roze Z


Deze opdracht gaat over het schrijven van hoofdletters. De letter wordt voorgedaan. Dit gebeurt ook door middel van het grijze bolletje. Deze gaat helemaal door de letter. Je ziet dan hoe de letter geschreven wordt. Daarna wordt je door middel van pijlen geholpen om de letter zelf te schrijven. 

Roze bB


In deze opdracht zie je de kleine en de grote letter naast elkaar staan. Ze worden ook uitgesproken.

Blauwe vlak met letters a – z


Bij deze opdracht kun je kiezen welke letter je wilt gaan schrijven. De letter wordt voorgedaan. Dit gebeurt door middel van een grijs bolletje. Dit bolletje gaat helemaal door de letter heen. Daarna kun je de letter zelf naschrijven.

Grijze vlak met microfoon

Hier kun je de klank opnemen die past bij de letter.

Tips voor in de Klas

 

 

 

 

 

 

Deze app is goed in te zetten voor kleuters die willen leren schrijven. Wat ik wel belangrijk vind is dat ze een gerichte opdracht mee krijgen als ze met deze app aan de slag gaan. Je kunt er aan denken om bijvoorbeeld de eerste letter van de naam te leren oefenen.

Vooral het blauwe vlak met de letters a – z is erg geschikt om in de klas te gebruiken. Je kunt dan echt kiezen welke letter je wilt gaan schrijven.

Wanneer je er voor kiest om een stylus te gebruiken kun je ook nog aan de pengreep werken.

Wat leer je van deze App?

Ik vind dit een hele leerzame app. Van deze app leer je namelijk de volgende dingen

  • Schrijven van letters, zowel klein als groot
  • Indien je met een stylus schrijft wordt ook de pengreep geoefend

In deze app wordt heel gestructureerd geoefend aan hoe je een letter kunt schrijven. Je hebt ook keuze welke soort letter je schrijft, hoofdletter of schrijfletter.

Mijn Mening

Ik vind dit echt een mooie app om mee te oefenen wanneer kinderen letters willen leren schrijven. Wanneer je kiest voor het blauwe vlak met de letters a – z kiest kun je zelf kiezen welke (kleine) letter je het kind laat schrijven.

Ook vind ik dat de letter duidelijk wordt voorgedaan met het grijze bolletje. Wanneer je gaat oefenen met het schrijven van de letter word je door de app ook nog ondersteunt. Je ziet steeds een pijltje waar je nu door moet met schrijven. Ook kun je nog op een oogje drukken om de letter nog een keer geschreven te zien worden.

De omgeving van de app vind ik erg rustig. Het is duidelijk wat kinderen moeten doen wanneer ze een opdracht uit de app gaan volgen.

In combinatie met een stylus kun je ook nog werken aan een goede pengreep.

 

Leave a Reply