mft01

Puzzel met tangram

Leeftijd: 4 – oneindig
Prijs: € 2,29
Download voor iPhone/iPad
AppStore

Mijn Mening

Ik vind dit een app die echt heel erg mooi is vormgegeven. Het werken met de tangram op de iPad komt heel erg in de buurt bij het werken met een echte tangram. Ook kun je kiezen uit verschillende kleuren bij de vormgeving van de app.

Als ik naar mijn kleuters kijk zie ik dat ze heel geconcentreerd met de app aan het werk zijn. En dat ze echt gemotiveerd zijn om door te gaan en steeds meer tangrams willen oplossen.

De App

Als je de app start kom je in een startscherm terecht. Hier kun je een keuze maken uit twee dingen:

  • Play: hierin maak je zelf een voorbeeld na
  • Create: hierin kun je een eigen tangram maken en deze delen

Als je kiest voor Play kom je in een volgend scherm terecht. Je kunt dan precies zien welke tangrams je al gemaakt hebt. Voor elke gemaakte tangram krijg je ook een badge in het overzichtsscherm. Ook komen er elke keer weer nieuwe tangrams bij.

Als ik een tangram ga maken krijg ik eerst een model te zien. Onderin de balk zie ik dan precies welke figuren ik beschikbaar heb om deze tangram op te lossen. Als je de figuren gaat invullen merk ik dat je andere figuren opzij kunt schuiven. Je moet dus van te voren goed nadenken wanneer je welk figuur in de afbeelding gaat plaatsen.

Als ik naar Create ga kan ik mijn eigen tangram maken. Ik heb hiervoor alle figuren oneindig tot mijn beschikking. Ik kan zo veel verschillende figuren tegelijk gebruiken als ik wil. Als ik daarna op send for validation druk dan heb ik de mogelijkheid om het figuur wat ik gemaakt heb te delen met de rest van de wereld.

Tip’s voor in de klas

Tangram is een ontzettend leuk spel om met kinderen te spelen. In mijn klas hebben we ook een echt tangram spel om te spelen.

Een andere mooie aanvulling is Tangram voor Osmo!

Wat leer je van deze App?

Als ik naar de kerndoelen kijk dan leer je van deze app het volgende:

Kerndoel 32
De leerlingen leren eenvoudige meetkundige problemen op te lossen.

Als je buiten de kerndoelen gaat kijken leer je ook van deze app om je te focussen/concentreren op een activiteit. Want om een tangram tot een goed einde te brengen moet je je behoorlijk kunnen focussen!

Leave a Reply