eng01  Leer Engels met verschillende thema’s

Leeftijd: 4 – 8 jaar
Prijs: € 5,49
Download voor iPhone/iPad & Android
AppStoreavailable_google_play

 

De App

Als ik de app start zie ik meteen dat ik Engels ga leren! Ik mag een thema kiezen waarmee ik wil gaan oefenen. Ik kan kiezen uit:

 • Dieren
 • Kleding
 • Vervoer
 • Kleuren
 • Eten & Drinken
 • Dierentuin
 • Thuis
 • Vormen
 • Lichaam
 • Getallen

Bij elk thema leer je 16 nieuwe Engelse woorden. Als ik een thema kies heb ik vervolgens keuze uit vier verschillende activiteiten. Deze leg ik uit:

Voorstelling

Als ik kies voor voorstelling krijg ik te horen: “Bekijk het plaatje en zeg het woord na”. Je ziet een plaatje en je hoort het Engelse woord. Alle 16 woorden die bij dat thema horen komen op deze manier langs. Met de knoppen links en rechts kun je terug en voruit gaan.

Memory


Wanneer je voor memory kiest moet je steeds twee dezelfde plaatjes bij elkaar zoeken. Het ene plaatje is het woord met de Nederlandse uitspraak. En het andere plaatje is het plaatje met de Engelse uitspraak. Onder elk plaatje staat het woord ook in de desbetreffende taal geschreven. Als je het setje gevonden hebt dan kun je de plaatjes ook nog een keer uit laten spreken door op het luidsprekertje te drukken. Als je twee kaartjes kiest die niet bij elkaar horen dan draaien ze weer terug en mag je nog weer opnieuw proberen net zo lang tot je alle setjes hebt.

Puzzel

In de oefeningen van puzzel van puzzel moet je de stukjes van de puzzel op de goede plek leggen. Je ziet bijvoorbeeld een twee. Je moet deze op de juiste plek leggen. Wanneer je dit hebt gedaan wordt het woord uitgesproken. Als je het stukje niet op de juiste plek legt mag je het net zo lang proberen tot je het wel goed doet. In totaal maak je 4 puzzels met 4 stukjes.

Quiz


Het laatste onderdeel is quiz. Bij quiz zie je vier plaatjes. En wordt je een vraag gesteld, eerst hoor je: “kies het juiste plaatje”. Vervolgens hoor je “the foot”. Dit staat ook boven de vier plaatjes geschreven. Jij moet nu het juiste plaatje aantikken. Wanneer je het goed doet wordt het woord nog een keer uitgesproken en je krijgt de volgende vraag. Wanneer je het niet goed doet verdwijnt het foute plaatje en mag je het nog een keer proberen.

Tips voor in de Klas

Dit is een app die kinderen heel goed in de klas kunnen gebruiken. De thema’s waarmee je kinderen kunt laten oefenen kun je aan laten sluiten bij het thema waar je op dat moment mee werkt. Er komen ook steeds weer nieuwe thema’s bij.

Voor kleuters zou ik er voor kiezen om de app eerst in een kleine kring te introduceren. Het thema welke je wilt gebruiken zal ik introduceren en daarna zou ik de optie voorstellen met de kinderen doorlopen. Zo weten ze ongeveer welke woorden ze tegen gaan komen in de spelletjes.
Wat mij handig lijkt is dat je steeds kinderen in tweetallen memory of puzzel doet. Quiz zou ik een beetje zien als afsluiting van een thema of week. Dit zou ik samen met de kinderen doen op deze manier weet je welke woorden ze hebben onthouden.

Voor groep 3 en 4 zou ik adviseren om de kinderen individueel met de app te laten werken. De introductie kan je natuurlijk wel weer in een klein groepje doen. Quiz zou ik kinderen als afsluiting laten doen.

Wat leer je van deze App?

Als je naar de kerndoelen kijkt leer je van deze app:

Kerndoel 13
De leerlingen leren informatie te verwerven uit eenvoudige gesproken en geschreven Engelse teksten.

Kerndoel 15
De leerlingen leren de schrijfwijze van enkele eenvoudige woorden over alledaagse onderwerpen.

En verder leer je van deze app:

 • Je concentreren op een activiteit

Mijn Mening

Ik vind dit een prettige app om mee te werken om kleuters Engels te leren. De thema’s die gekozen zijn spreken erg aan bij kleuters. Ook de afbeeldingen passen bij de belevingswereld van een kleuter.

De activiteiten die je in deze app kunt doen vind ik erg leuk! Ik merk aan kinderen dat ze erg aanspreken en dat kinderen het leuk vinden om ze voor langere tijd te doen. Zeker als je kinderen niet beperkt tot een thema. Ik vind het zelf wel prettig om de introductie van een thema in een kleine kring te doen, dan weten kinderen ook een beetje welke woorden ze tegen kunnen gaan komen.

In de app wordt sinds kort ook de voortgang van de kinderen bijgehouden! Super handig, zo kan ik de kinderen nog beter volgen.

Ik vind dit wel een hele bruikbare app voor kleuters om Engels mee te oefenen!

Een filmpje over de app

 

15 Comments

 1. Inge
  2 november 2016

  Ik zou graag een code willen winnen voor juf Najat en haar kleutergroep. Vanaf groep 1 geeft zij de kleuters les met liedjes en opdrachten. Extra variatie en een echt Engels accent dankzij de app zouden heel leuk zijn!

  Reply
 2. Mayté
  2 november 2016

  Achiel zou dit fantastisch vinden! Volgende week is het zijn verjaardag dus een leuk extraatje en de mama kan het natuurlijk gebruiken in klas

  Reply
 3. Evy
  2 november 2016

  Ik loot graag mee voor mijn eigen barrels (3 en 5jr) en natuurlijk ook voor mijn groepje op school.

  Reply
 4. Nicoline
  3 november 2016

  Mijn groep kleuters is dol op het leren van Engelse woordjes! We luisteren naar leuke Engelse kinderliedjes bv en dit zou een mooie aanvulling kunnen zijn!
  Maar ook thuis zou ik mijn dochter Emma (en zoon) blij kunnen maken – zij vindt het ook erg leuk om Engels te leren!

  Reply
 5. Maaike
  3 november 2016

  Wij geven van groep 1 tot en met groep 8 engels. En deze thema’s komen aardig overeen met de thema’s uit de app. Ideaal als zelfstandig verwerking/herhaling!

  Reply
 6. Petra Menzinga
  3 november 2016

  Ik werk op veel verschillende scholen met zorgleerlingen, ben daardoor altijd op zoek naar apps, die aansluiten bij de doelen van de klas.
  Deze app zou weer een fijne aanvulling zijn.

  Reply
 7. Charlotte
  3 november 2016

  Wij geven al een paar jaar Engels voor groep 1 t/m 8. En een leuke app voor de kleintjes is moeilijk te vinden. Ik zou het graag hebben voor mijn Kids in de klas.
  Hij heeft ook veel thema’s die aansluiten bij kleuterplein.

  Reply
 8. Ine
  3 november 2016

  Leuk voor mijn kleutergroep. Heb een paar kleuters die zich wel aan deze uitdaging willen wagen!

  Reply
 9. Gabriela
  3 november 2016

  Leuk! Ik kan het ook inzetten als verrijking in mijn kleuterklas. Zouden ze helemaal geweldig vinden.

  Reply
 10. N vd meer
  3 november 2016

  Wij hebben sinds dit jaar de nieuwe tablets in gebruik bij de onderbouw maar zijn nog op zoek naar andere leuke apps om toe te voegen. Ik ken de Nederlandse versie van de emma app deze heb ik voor mijn zoontje (2) gekocht. Deze wordt nog vaak gespeeld omdat er veel verschillende spelletjes in zitten en veel herhaling. Graag zou ik deze versie winnen voor mijn school.

  Reply
 11. Sonja
  3 november 2016

  We would be very grateful for this app! Never too youngh to start with new chalanges!
  Dora zou trots op ons zijn 🙂

  Reply
 12. Sanne
  3 november 2016

  Graag!! Gaaf heb hem ook in het NL!

  Reply
 13. Rosalie
  6 november 2016

  Super toffe app. Wil als jonge leerkracht onze kinderen meer laten werken met Ipads!

  Reply
 14. Jasmijn ter maat
  1 februari 2017

  Deze zou ik echt dolgraag wilen winnen

  Reply
 15. Fenna
  1 februari 2017

  Yes! weer een app die niet het werken met concreet materiaal moet vervangen, maar een toevoeging kan zijn aan de thema’s! Ik zou hem heel graag willen voor de klas!

  Reply

Leave a Reply