eng01  Leer Engels met verschillende thema’s

Leeftijd: 4 – 8 jaar
Prijs: € 5,49
Download voor iPhone/iPad & Android
AppStoreavailable_google_play

 

De App

Als ik de app start zie ik meteen dat ik Engels ga leren! Ik mag een thema kiezen waarmee ik wil gaan oefenen. Ik kan kiezen uit:

 • Dieren
 • Kleding
 • Vervoer
 • Kleuren
 • Eten & Drinken
 • Dierentuin
 • Thuis
 • Vormen
 • Lichaam
 • Getallen

Bij elk thema leer je 16 nieuwe Engelse woorden. Als ik een thema kies heb ik vervolgens keuze uit vier verschillende activiteiten. Deze leg ik uit:

Voorstelling

Als ik kies voor voorstelling krijg ik te horen: “Bekijk het plaatje en zeg het woord na”. Je ziet een plaatje en je hoort het Engelse woord. Alle 16 woorden die bij dat thema horen komen op deze manier langs. Met de knoppen links en rechts kun je terug en voruit gaan.

Memory


Wanneer je voor memory kiest moet je steeds twee dezelfde plaatjes bij elkaar zoeken. Het ene plaatje is het woord met de Nederlandse uitspraak. En het andere plaatje is het plaatje met de Engelse uitspraak. Onder elk plaatje staat het woord ook in de desbetreffende taal geschreven. Als je het setje gevonden hebt dan kun je de plaatjes ook nog een keer uit laten spreken door op het luidsprekertje te drukken. Als je twee kaartjes kiest die niet bij elkaar horen dan draaien ze weer terug en mag je nog weer opnieuw proberen net zo lang tot je alle setjes hebt.

Puzzel

In de oefeningen van puzzel van puzzel moet je de stukjes van de puzzel op de goede plek leggen. Je ziet bijvoorbeeld een twee. Je moet deze op de juiste plek leggen. Wanneer je dit hebt gedaan wordt het woord uitgesproken. Als je het stukje niet op de juiste plek legt mag je het net zo lang proberen tot je het wel goed doet. In totaal maak je 4 puzzels met 4 stukjes.

Quiz


Het laatste onderdeel is quiz. Bij quiz zie je vier plaatjes. En wordt je een vraag gesteld, eerst hoor je: “kies het juiste plaatje”. Vervolgens hoor je “the foot”. Dit staat ook boven de vier plaatjes geschreven. Jij moet nu het juiste plaatje aantikken. Wanneer je het goed doet wordt het woord nog een keer uitgesproken en je krijgt de volgende vraag. Wanneer je het niet goed doet verdwijnt het foute plaatje en mag je het nog een keer proberen.

Tips voor in de Klas

Dit is een app die kinderen heel goed in de klas kunnen gebruiken. De thema’s waarmee je kinderen kunt laten oefenen kun je aan laten sluiten bij het thema waar je op dat moment mee werkt. Er komen ook steeds weer nieuwe thema’s bij.

Voor kleuters zou ik er voor kiezen om de app eerst in een kleine kring te introduceren. Het thema welke je wilt gebruiken zal ik introduceren en daarna zou ik de optie voorstellen met de kinderen doorlopen. Zo weten ze ongeveer welke woorden ze tegen gaan komen in de spelletjes.
Wat mij handig lijkt is dat je steeds kinderen in tweetallen memory of puzzel doet. Quiz zou ik een beetje zien als afsluiting van een thema of week. Dit zou ik samen met de kinderen doen op deze manier weet je welke woorden ze hebben onthouden.

Voor groep 3 en 4 zou ik adviseren om de kinderen individueel met de app te laten werken. De introductie kan je natuurlijk wel weer in een klein groepje doen. Quiz zou ik kinderen als afsluiting laten doen.

Wat leer je van deze App?

Als je naar de kerndoelen kijkt leer je van deze app:

Kerndoel 13
De leerlingen leren informatie te verwerven uit eenvoudige gesproken en geschreven Engelse teksten.

Kerndoel 15
De leerlingen leren de schrijfwijze van enkele eenvoudige woorden over alledaagse onderwerpen.

En verder leer je van deze app:

 • Je concentreren op een activiteit

Mijn Mening

Ik vind dit een prettige app om mee te werken om kleuters Engels te leren. De thema’s die gekozen zijn spreken erg aan bij kleuters. Ook de afbeeldingen passen bij de belevingswereld van een kleuter.

De activiteiten die je in deze app kunt doen vind ik erg leuk! Ik merk aan kinderen dat ze erg aanspreken en dat kinderen het leuk vinden om ze voor langere tijd te doen. Zeker als je kinderen niet beperkt tot een thema. Ik vind het zelf wel prettig om de introductie van een thema in een kleine kring te doen, dan weten kinderen ook een beetje welke woorden ze tegen kunnen gaan komen.

In de app wordt sinds kort ook de voortgang van de kinderen bijgehouden! Super handig, zo kan ik de kinderen nog beter volgen.

Ik vind dit wel een hele bruikbare app voor kleuters om Engels mee te oefenen!

Een filmpje over de app

 

Leave a Reply