Breng de post en pakjes rond

Leeftijd: 4 – 7 jaar
Prijs: € 4,49 29/11 tot 3/12 gratis voor iPhone/iPad & Android! 
Download voor iPhone/iPad of Android
AppStore Android

 

Mijn Mening

Wat een leuke een mooie app van Dr. Panda zeg! Het bezorgen van post vinden kleuters leuk om te doen. Het thema spreekt dus weer erg aan. De figuren die de kinderen tegen komen, en waar ze post aan moeten bezorgen zijn herkenbaar voor ze. Want ook in de andere apps van Dr. Panda komen ze ze tegen.

Kinderen vinden het super leuk als ze zelf een kaart mogen schrijven en die naar iemand mogen brengen. Ook het feit dat je zelf je pakje kan maken van het erin doen tot het vullen van de doos met opvulmateriaal.

Het bezorgen van het pakje of de kaart gaat ook vrij eenvoudig. De bediening is alleen maar met de vinger bewegen over het scherm. Je moet hier wel iets in oefenen.

drpm04

In het hoofdscherm van de app kun je als ouder of leerkracht instellen of er reclame te zien mag zijn of niet. Dat vind ik erg prettig, zo heb je dit een beetje in de hand.

De navigatie in de app is eenvoudig en kinderen weten snel wat ze moeten en merken snel hoe alles werkt.

Kortom dit is een leuke app voor kinderen om zich lange tijd geconcentreerd mee te kunnen vermaken.

De App

drpm02

Direct als je de app start zie je Dr. Panda als postbode aan komen rijden. En daarna stapt hij het postkantoor binnen. Nu kun je een pakje of kaart voor iemand gaan maken. Eerst kies je iemand uit aan wie je een pakje of kaart wilt sturen. Vervolgens ga je aan de slag met de kaart dan wel het pakje.

drpm05

Daarna moet je op pad om de kaart of het pakje te bezorgen! Dr. Panda stapt op de fiets. En moet vervolgens goed op de bordjes letten. Want op de bordjes staat precies waar iedereen woont. En waar je dus zijn moet om een pakje of kaart te bezorgen.

Als je een pakje of kaart bij iemand hebt afgeleverd kun je terug naar het postkantoor om een nieuw pakje of kaart op te halen. En dan kun je vervolgens weer op pad.

Tips voor in de Klas

drpm03

In deze app gaat het om het bezorgen van kaarten en pakjes. Het is natuurlijk heel erg leuk om zelf een kaart te maken voor iemand en deze te bezorgen! Want zo ben je zelf een beetje een postbode. En zeg nou zelf een echte kaart krijgen is toch veel persoonlijker dan een mailtje?

Wat leer je van deze App?

drpm06

Van deze app leren kinderen het volgende:

  • Uitdrukken creativiteit, kinderen mogen zelf een kaart maken die ze naar iemand sturen
  • Concentreren, je moet geconcentreerd zijn om goed je pakje te bezorgen
  • Bepalen van een route: je moet zelf een route bedenken hoe je naar iemand toe gaat, hier moet je goed voor op de bordjes letten

 

Leave a Reply