Doe klusjes in huis

Leeftijd: 4 – 7 jaar
Prijs: € 2,99 30/4 gratis voor iPhone/iPad
Download voor iPhone/iPad

De App

Wanneer je de app van Dr Panda huis start dan kom je terecht in een huis. En in dat huis moet van alles gebeuren! Wanneer je rechts boven tikt dan krijg je een lijstje te zien met taakjes die jij moet/mag gaan doen.

Het huis met vier verdiepingen heeft klusjes zoals boodschappen uitpakken, de was ophangen, de vloer dweilen, ontbijt maken, gras maaien en nog veel meer! Voor elk klusje wat je doet krijg je munten voor in je spaarpot.

Als je dan vervolgens genoeg klusjes hebt gedaan dan kun je het zakgeld uit gaan geven. Je komt dan in een speciale winkel terecht en daar kun je uitkiezen wat je wilt. Je ziet dat als je iets uitkiest er geld uit je spaarpot verdwijnt.

 

Tips voor in de Klas

Deze app sluit goed aan wanneer je het over het thema huis hebt. Want je zal het vast met de kleuters gaan hebben over wat er allemaal in huis moet gebeuren als het huishouden gedaan moet worden.

Wat leer je van deze App?

In deze app ben je bezig met het verkennen van allerlei huishoudelijke taken. Het is goed om met kleuters naderhand of tijdens het spelen van de app gesprekjes te hebben over wat ze allemaal aan het doen zijn in de app. Op die manier leren ze wat er allemaal moet gebeuren in het huishouden.

Mijn Mening

Dit is weer een mooie app van Dr Panda! In 20 verschillende spelletjes kun je leuk oefenen met de klusjes van het huishouden.

Ik vind de app mooi vormgegeven. Alle figuren uit de app zijn in 3d weergegeven. Wat ik ook een mooi detail vind is dat er met een lijstje gewerkt wordt waar de klussen opstaan. Op deze manier kunnen kinderen al een beetje leren te werken met een lijstje.

Een ander mooi principe uit de app vind ik dat kleuters geld kunnen verdienen met het doen van klusjes. En daarvan iets kunnen kopen in de speciale winkel van Dr Panda. Op deze manier leren kleuters ook een beetje iets over geld.

In deze app zit geen reclame en als je de app eenmaal hebt aangekocht dan hoef je geen in app aankopen meer te doen.

Kortom een mooie app voor kleuters om mee te werken in de klas!

 

Leave a Reply