pb01

Leer alles over de boerderij

Leeftijd: 4 – 7 jaar
Prijs: € 3,49 30 juni gratis!
Download voor iPhone/iPad
AppStore

De App

pb02

Door de titel van de app denk ik dat de app over dieren gaat. Maar als ik eenmaal bezig ben merk ik dat deze app helemaal niet over dieren gaat maar over het verbouwen van produceten en hoe dingen gemaakt worden!

Ik zie de tuin van dr Panda. Ook zie ik een landwinkel. Als ik hierop tik zie ik dat ik allemaal dingen kan gaan verkopen. In de winkel komen mensen om dingen te kopen. Zo willen mensen bijvoorbeeld, honing, melk, jam, eieren, salade en brood. Als een product er niet is zal ik het moeten maken.

pb03

Een voorbeeld is bijvoorbeeld jam. Ik kan dit maken door eerst het fruit de verzorgen, te verzamelen, fijn te maken en dan te koken en in de potjes te stoppen. Dr panda geeft aan dat hij elke keer 5 potjes jam wil hebben. Wanneer je 5 potjes jam hebt gemaakt brengt hij deze naar de winkel en kun je deze gaan verkopen. Als de jam weer op is dan kun je weer nieuwe gaan maken.

Voor elk verkocht item kun je ‘spijkers’ verdienen. Wanneer je genoeg ‘spijkers’ verdient hebt kun je deze inwisselen voor een stukje grond waar je dan bijvoorbeeld bijen op kunt houden om honing te maken. Of je neemt een stukje grond zodat je groente kunt verbouwen om er vervolgens salade van te maken.

Je kunt de volgende stukjes grond vrijspelen:

  • Koeien die op grond kunnen grazen voor melk
  • Bijen waar je honing bij kunt halen
  • Een stuk grond zodat je kippen kunt houden voor eieren
  • Grond zodat je fruit kunt verbouwen voor jam

Het stuk grond om tarwe te verbouwen zodat je brood kunt maken heb je al aan het begin van het spel.

Het principe dat je eerst ergens voor moet werken voor dat je iets nieuws kunt kopen wordt hier aan de orde gesteld. Want je kunt niet alle stukken grond tegelijk kopen. Dit kun je doen als je spullen verkocht hebt.

Tips voor in de Klas

pb08

Maak eens samen met de kinderen in de klas jam! Of vraag eens of je bij een boer mag kijken tijdens het melken. Misschien is er ook wel een imker in de buurt waar je mag gaan kijken bij de bijen.

Kortom ga lekker de hort op!

De app kun je spelen ter voorbereiding op het bezoek aan het ‘bedrijf’ waar je heen gaat.

Wat leer je van deze App?

pb07

Als je naar de kerndoelen kijkt leer je van deze app:

Kerndoel 34
De leerlingen leren zorg te dragen voor de lichamelijke en psychische gezondheid van henzelf en anderen.

Verder leer je van deze app:

  • Omgaan met geld, eerst moet je werken dan verdien je iets en kun je weer iets kopen
  • Je concentreren op een activiteit

Mijn Mening

pb04

Ik vind dit weer een mooie app van Dr Panda. De app is mooi vormgegeven, de bekende figuurtjes die je normaal bij Dr Panda tegen komt zijn nu ook weer van de partij in deze app.

Ik vind het leuk dat je in deze app een beetje leert hoe dingen gemaakt worden. Natuurlijk moet je ook in het echt gaan kijken hoe dingen gemaakt worden het nog beter is. Deze app kun je dan goed gebruiken als voorbereiding hierop!
De manier waarop je de producten gemaakt worden ziet er wel realistisch uit.

pb05

Ik merk bij de kinderen dat ze deze app echt heel erg leuk vinden om te doen. Ze vinden het leuk dat het principe van werken, daar geld voor krijgen en dan kun je weer iets kopen, erin zit! Je mag zelf kiezen wat voor stuk grond je wilt kopen, leuk dat je daar keuze in hebt.

Deze app bevat geen reclame en als je de app eenmaal hebt aangekocht dan hoef je geen verdere in app aankopen meer te doen.

Ik vind dit een leuke app voor de komende vakantie of bij het thema boerderij!

Een filmpje van de app

 

Leave a Reply