Klap samen een ritme op de iPad

Leeftijd: 6 – 99 jaar
Prijs: € gratis in app aankopen
Download voor iPad

Mijn Mening

Ik vind dit een leuke app. Ik merk aan de kinderen dat ze het ook leuk vinden om samen met een spel bezig te zijn op de iPad.

Het thema jungle spreekt ook veel kinderen aan.

Wat ik prettig vind is dat er een opbouw in de app zit. Je begint natuurlijk met een type klappen. En daarna komen er steeds meer vormen van klappen bij. Het wordt eigenlijk steeds complexer. Het is wel zo dat het spel pas verder gaat als de spelers er aan toe zijn.

cl04

De liedjes vinden de kinderen erg leuk!

Als je de app eenmaal hebt aangeschaft hoef je geen in app aankopen meer te doen om de app volledig te spelen. Ook zit er geen reclame in.

Kortom ik vind dit een app die bijzonder geschikt is om samen te doen!

 

De App

Als ik clapper start dan zie ik meteen dat het scherm in tweeën is verdeeld. Je gaat nu vervolgens met z’n tweeën het spel spelen. Je ziet een jungle omgeving. En een vlot. Het vlot gaat over de rivier. Maar onderweg kom je draaikolken tegen. En hier moet je samen met iemand op klappen. De aapjes op de iPad geven aan hoe je moet klappen. Dit kan met een hand zijn. Maar dit kan ook zijn dat je met twee handen moet klappen. De camera op de iPad ziet precies hoe jullie klappen.

Want je kunt op verschillende manieren klappen:

  • Met een hand
  • Klappen met twee handen
  • Diagonaal klappen
  • Een combinatie van klaptechnieken

Ook zitten er verschillende moeilijkheidsgraden in. Hoe verder je in het spel komt hoe moeilijker het wordt.

Tips voor in de Klas

Deze app is bijzonder geschikt om in hetrogene duo’s te spelen. Wanneer je een leerling met een sterk gevoel voor ritme koppelt aan een leerling met een wat minder ritme gevoel kunnen ze elkaar versterken en beter maken.

Ook zou je deze app thuis goed in kunnen zetten als ouder om samen met deze app te oefenen. Een ouder/oudere broer/opa/opa zou dit ook prima met een kind kunnen doen.

Wat leer je van deze App?

Als je naar de kerndoelen kijkt leer je van deze app:

Kerndoel 54
De leerlingen leren beelden, muziek, taal, spel en beweging te gebruiken, om er gevoelens en ervaringen mee uit te drukken en om er mee te communiceren

Verder leer je van deze app:

  • Je creatief uit te drukken
  • Je te concentreren op een activiteit
  • Verder leer je van deze app samenwerken

 

Leave a Reply