Naar buiten met de iPad!

Posted by on sep 21, 2020 in Materiaal | No Comments
Naar buiten met de iPad!

Op 22 september is het Nationale Buitenlesdag! Wist je dat je de iPad ook heel goed buiten kunt gebruiken? In dit blog geef ik je een aantal tips!

De camera voor woordenschat gebruiken

In vrijwel elke kleuterklas wordt thematisch gewerkt. Na jouw woordenschatles (bijvoorbeeld) over lentebloemen, kun je kleuters bijvoorbeeld de opdracht geven om foto’s te maken van alle bloemen die ze buiten tegenkomen.

Als iedereen terug is in de klas, kun je deze foto’s op het digibord tonen, via Apple TV. Weten de kleuters welke bloemen ze op de foto hebben gezet?

Een ander leuke buiten opdracht is “zet alles waar jij aan denkt rondom een bepaald thema op de foto”. Laat de kleuters vervolgens vertellen waarom ze wat op de foto hebben gezet. Succes gegarandeerd!

Terug in de tijd!

Laat de kleuters naar buiten gaan met de iPad en laat ze alles op de foto zetten waarvan zij denken dat het oud is! Verwerk het daarna op de schoolposter. Spreek er teksten bij in. Vertel wat je op de foto hebt gezet en vooral ook waarom!

Vormen zoeken in de natuur

Dit is echt een onwijs toffe opdracht om met jonge kinderen te gaan doen! Neem de iPad mee naar buiten. En laat ze vormen zoeken in de natuur! Ik heb zelf een foto van bloemen gemaakt. Als je daar goed naar gaat kijken dan ontdek je steeds meer vormen. Voor elke vorm die je in je foto vindt gebruik je een andere kleur. Maar… dezelfde vormen krijgen wel dezelfde kleur.

Hoe je dit aan doet? Een kaart met uitleg staat hier onder.

Nog meer vormen!

Ga in je eigen omgeving opzoek naar de basisvormen. Maar doe daar nog iets extra’s mee! Verwerk ze in een Keynote bestand.

Wil je dit sjabloon hebben? Lees er alles over en download het sjabloon!

Spelen met sjablonen

Knip een sjabloon, in dit geval maakte ik een vlinder. Houd dit sjabloon voor verschillende achtergronden. Op welke manier vul jij ‘t sjabloon in?

Cijfers op de foto zetten!

Ga naar buiten en zet alle cijfers van 1 tot 10, op volgorde, op de foto! Je kunt de opdracht moeilijker maken door met sprongen van 2 te gaan tellen. Of juist dat elk cijfer op een andere manier gerepresenteerd moet worden. Om het makkelijker te maken kun je de kleuters een blad mee geven met alle cijfers erop. Als ze dan een cijfer tegen komen wat ze nog niet hebben zetten ze dit op de foto en strepen ze het af op het blad.

 

 

Leave a Reply