He bouw je mee met Recources?

Posted by on sep 8, 2019 in Materiaal | No Comments
He bouw je mee met Recources?

Bouwen met Recources!

Leeftijd: 3 – 99 jaar
Prijs: € vanaf 19,95
Koop recources 

Mijn Mening

Wat een super gaaf materiaal is dit zeg! Je kunt hier echt alle kanten mee uit als je gaat bouwen. De kleuters kunnen er echt al hun creativiteit in kwijt. Je kunt er echt alle kanten mee opbouwen. En het leuke vind ik, niets aan het materiaal is helemaal recht. Dat geeft echt weer andere bouwwerken dan je met blokken maakt. Het roept ook heel ander spel op bij de kleuters merk ik. Elke kleuter bouwt er weer iets anders mee. En elke keer is het materiaal ook weer iets anders. Super vind ik dat!

Kleuters leren door te handelen en te spelen. En dat is juist waar dit materiaal op insteekt! Kleuters kunnen met dit materiaal van alles ontdekken. Je kunt er manipulerend spel mee spelen. Maar je kunt er ook een hele lange knikkerbaan mee maken!

Een andere mooie toepassing met dit materiaal is dat je hier heel goed stop motion filmpjes mee kunt maken! Meer weten over stopmotion filmpjes? Lees dan even verder!

Nog een mooi ander ding vind ik dat je met dit materiaal onwijs goed kunt experimenteren! Want bouw maar eens een knikkerbaan van dit materiaal! Het kan! En is ook echt super gaaf. Je moet alleen even op een andere manier denken.

Wat ik zelf als leerkracht echt leuk vind aan dit materiaal is dat er een echte gedachte achter zit. Elk element staat voor iets. Daar is echt over nagedacht. Dat vind ik zelf mooi.

Het Materiaal

Wanneer ik de doos open doe zie ik dat ik 7 verschillende materialen heb om mee te bouwen. De maker van het materiaal heeft hier namen van constructiemateriaal aan gegeven te weten: steen, hout, zand, metaal, baksteen, bomen en water.

De materialen zijn tot minimalistische vormen gemaakt. Maar nog steeds wel herkenbaar wat mij betreft! In de doos zit ook een boekje waar inspiratie in staat om te bouwen. Dat kun je gebruiken maar hoeft niet.

Wat verder erg bijzonder is aan het materiaal, is dat het van ge recycled plastic is gemaakt! Daar zou je eventueel met de kleuters ook een gesprekje ouder kunnen hebben.

Tip’s voor in de Klas

Dit materiaal kun je echt super goed in de bouwhoek gebruiken! Bij mij gingen de kleuters er ook mee experimenteren. De rode balletjes leken wat hen betrof ook op knikkers. Dus zou je met dit materiaal ook een knikkerbaan kunnen maken? Het was even puzzelen maar het antwoord was ja!

Via opdrachten kun je kleuters met dit materiaal heel goed sturen! Want zou je bijvoorbeeld een vlot kunnen maken wat naar de overkant kan? Of iets wat kan rijden? Het materiaal heeft de oplossingen wel!

 

Leave a Reply