Haal de natuur de klas in!

Posted by on apr 14, 2021 in Materiaal | No Comments
Haal de natuur de klas in!

Haal de natuur de klas in!

Wanneer je heerlijk in de stad wandelt, valt het je soms op dat ergens tussen twee tegels een bloemetje groeit of er vliegt een duif voorbij. Je realiseert je dat ook in de stad natuur aanwezig is. Met deze Augmented Reality (AR) lessen leren kinderen over natuur in de stad: planten en dieren.

Door het gebruik van AR plaats je een levensecht 3D model in jouw omgeving. De kinderen lopen er omheen en bekijken het van alle kanten terwijl de hotspots informatie geven.

Het park (3 t/m 7 jaar)

In de kennisles maken kinderen kennis met natuur in de stad in de vorm van het park. In deze les maken kinderen kennis met een meisje dat met haar moeder naar het park gaat. En daar valt bijzonder veel te ontdekken. Zo maak je kennis met met de natuur in het park. Een mooie opstap als je straks echt naar het park toe gaat!

Je kunt deze les in tweetallen of juist in een klein groepje doen.

In de Augmented Reality duiken de kinderen onder water om een waterlelie te onderzoeken! Want er is zo veel aan te ontdekken! Door het model te plaatsen kun je via verschillende hotspots informatie opdoen. Zo kun je heel dichtbij de waterlelies komen en er van alles over leren. En daarna… Dan ga je natuurlijk naar buiten om te kijken. Pas op dat je dan niet in de sloot valt 😉

Bestel hier de les over het park

De eikenboom en eikenprocessierups (6 t/m 10 jaar)

Je kent ze vast wel: de eikenprocessierupsen. Deze rupsen leven in eikenbomen, ze lopen voortdurend ‘in processie’ over de takken op zoek naar voedsel. De brandharen van deze rupsen zijn vervelend voor mensen als je ze op je huid krijgt. Daarom zie je in het voorjaar vaak rood wit lint om de stam van de boom. Met Augmented Reality plaatsen de kinderen een grote eikenboom in hun groep en leren de boom herkennen op uiterlijkheden.

Bestel hier de les over de eikenprocessierupsen 

Leave a Reply