Bewegen en leren met Storyzoo

Posted by on jan 26, 2021 in Materiaal | No Comments
Bewegen en leren met Storyzoo

Laatst kwam ik iets heel gaafs tegen bij Gynzy namelijk Storyzoo!

Mijn Mening

Ik vind de activiteiten in Storyzoo echt super tof! Het is bewegen en leren tegelijk. En dat spreekt mij wel aan. En het handige vind ik ook nog dat je deze Gynzy activiteiten kunt delen met ouders. Ik leg je straks uit hoe dat werkt.

Het figuurtje wat de activiteiten leidt spreekt jonge kinderen enorm aan. Aan het einde van de beweegactiviteit kunnen kinderen ook nog memory spelen.

Deze activiteit is vooral gericht op vormen. Niet alleen de basisvormen worden toegelicht.

Wat ik ook prettig vind aan deze activiteit is dat ie op vele soorten devices werkt! Het kan op een iPad maar ook op een tablet of laptop!

Hoe is de activiteit opgebouwd?

De activiteit is opgebouwd in 3 delen. Welke ik zal toelichten

Introductie

In het filmpje word je meegenomen door Toby de Aap, Pepper de Papagaai en Bax de Beer. Ze leren je begrippen over vormen. Hierin leer je de verschillende kenmerken van vormen. Niet alleen de basisvormen aanbod!

Aan de slag

Samen met Toby de aap ga je bewegen in combinatie met vormen! Laat je meenemen en beweeg lekker mee. Elke keer doe je andere bewegingen.

Memory

Je kunt ook memory spelen! Hiervoor zoek je steeds 2 dezelfde vormen bij elkaar. Je kunt dit ook in teams tegen elkaar spelen als we weer naar school gaan!

Tip’s voor in de Klas & Thuis

Je kunt als leerkracht deze activiteit delen met ouders. Super handig voor het thuisonderwijs. Hoe je dat doet?

Het eerste wat je doet is het opslaan van de tool als les. Vervolgens ga je naar de driepuntjes van de les en kies je voor link delen.

Daarna schuif je het vinkje link delen aan zo dat ‘t blauw is. Je kunt de link nu delen met ouders. Ze hoeven geen account te hebben! Het kan op diverse devices.

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply