Aftellen tot Pakjesavond!

Posted by on nov 10, 2021 in Materiaal | No Comments
Aftellen tot Pakjesavond!

Tel met Gynzy af naar 5 december!

Naar de aftelkalender!

Mijn Mening

Wat een toffe aftel-kander heeft Gynzy weer gemaakt! En wat ik helemaal gaaf vind de deze kalender is niet alleen voor de onderbouw maar ook in groep 5 zullen ze ‘m ook nog leuk vinden!

Elke dag kun je weer een vakje weg kruizen. En… Elke dag is er een leuke activiteit. Zo kun je verschillen zoeken, kletsen over dilemma’s, speuren op platen naar voorwerpen en nog veel meer! Deze activiteiten sluiten echt aan bij meerdere groepen, ook voor groep 5/6 zitten er leuke activiteiten in. Eigenlijk is er voor ieder wat wils.

Deze les kost je dagelijks niet veel tijd. Maar geeft jouw en de kinderen in de klas wel een mooie manier om af te tellen naar 5 december! En om elke dag een leuke Sint activiteit te doen!

Inhoud van de Les

Wanneer je zoekt op Sinterklaas, komt deze les meteen naar boven.

Elke dag kun je op een cadeautje klikken. En achter elk cadeautje zit een leuke activiteit. Deze zijn vaak niet heel lang. Dus vaak goed in te passen op een moment dat het jou uitkomt.

Een tip… Wanneer je de les opslaat. Kun je er voor kiezen om deze automatisch te laten opslaan! Zo weet je elke dag precies waar je gebleven bent!

Welke ontwikkeling stimuleer je met deze Aftelkalender?

Als je naar de ontwikkeling van kleuters kijkt stimuleer je met deze aftelkalender het volgende:

Rekenen

  • Kleuters gebruiken actief de begrippen die horen bij tijd (gisteren, vandaag, morgen nu).
  • Weet welke dag het is.
  • Weet dat het jaar een terugkerend ritme heeft. Kent een paar namen van maanden en seizoenen.

 

 

 

Leave a Reply